Companii

Un britanic a fost numit la conducerea InterContinental

Un britanic a fost numit la conducerea InterContinental
23.01.2007, 18:30 22

Hotelul InterContinental din Bucuresti, unul dintre cele sase hoteluri de pe piata din Capitala clasificat la cinci stele, are un nou director general incepand cu data de 15 ianuarie 2007.
Jonathan Soper (foto) l-a inlocuit pe Hanz-Rudolf Rutti, care a decis sa preia conducerea unui hotel in Elvetia, tara sa natala. Rutti, care s-a aflat la conducerea operatiunilor InterContinental din Bucuresti de aproximativ un an si jumatate, a ramas totusi membru in consiliul de administratie al hotelului din Capitala.
Desemnarea lui Spoer ca nou director general al InterContinental a fost unul dintre cei mai impotanti pasi facuti pentru implementarea contractului de management pe care hotelul l-a semnat in decembrie 2006 cu lantul InterContinental Group, spun reprezentantii companiei.
Noul director general este cetatean britanic nascut in Hong Kong in 1950. El are peste 35 de ani experienta in managementul hotelier si inainte de a prelua aceasta functie a condus timp de patru ani echipa Ceylan InterContinental Istanbul, in calitate de director general. In trecutul profesional al lui Soper sunt incluse, de asemenea, diferite functii de management in hoteluri din Zambia, SUA, Emiratele Arabe Unite, Iordania sau Marea Britanie.
Lantul InterContinental Hotels este interesat de extinderea pe piata hoteliera romaneasca si cu alte branduri, cum este Holiday Inn. In primele noua luni ale anului trecut, hotelul a inregistrat o cifra de afaceri de 8,5 mil. euro, peste nivelul incasarilor din 2005.
Principalii actionari ai Companiei Hoteliere InterContinental Romania (CHIR) sunt RHIC Holding, inregistrata in Luxemburg, cu 49,1% actiuni, Lido, cu 11,8% actiuni, Finmacht, cu 5,1% actiuni si Viorel Paunescu - 4,8% actiuni.
In 2005, cei sase jucatori de pe piata de cinci stele din Capitala, JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Howard Johnson, Intercontinental, Crowne Plaza si Casa Capsa, au rulat afaceri de peste 100 de milioane de euro.i

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO