Companii

Un distribuitor de anvelope a intrat în insolvenţă

28.06.2010, 23:37 260

Distribuitorul de anvelope bucureştean Com Nico Serv, cu afaceride 11,5 milioane de euro în 2008 şi peste 160 de angajaţi, potrivitultimelor date disponibile, a intrat în insolvenţă începândprocesul de reorganizare judiciară.

Potrivit reprezentanţilor companiei, administratorul judiciardesemnat este compania Rominsolv, care mai derulează şi procesul dereoganizare judiciară al transportatorului bucureştean CETA, aflatîn insolvenţă după ce a acumulat datorii de 18 milioane de euro lafinalul anului trecut.

Compania Com Nico Serv, deţinută de omul de afaceri NiculaeDorel Laurenţiu, operează magazine şi service-uri auto înBucureşti, Braşov, Cluj şi Arad.

"Decizia companiei este un răspuns raţional la contextuleconomic dificil şi la scăderea abruptă a cererii pe piaţa deanvelope. Reorganizarea va permite companiei să-şi eficientizezebusinessul", informează compania într-un comunicat.

Proprietarul companiei anunţase în urmă cu aproximativ un andemararea unui proiect turistic în zona Forban din Predeal, cepresupunea construirea unor complexuri hoteliere în urma atrageriide investiţii în valoare de 150 de milioane de euro, potrivit unorinformaţii apărute în presă la acea dată.

Reprezentanţii companiei nu au dat detalii suplimentare cuprivire la acest proiect sau la valoarea creanţelor şi aprincipalilor creditori. În lista principalilor furnizori ai ComNico Serv se regăsăsesc producătorii de anvelope Continental,Goodyear, Michelin şi producători de piese auto precum SKF sauBilstein.

"Acum avem primele întâlniri cu debitorul şi punem la punct unplan de reorganizare. Un tabel al creanţelor şi al creditorilor vomavea de abia în luna octombrie", a declarat Mircea Deaconu,administrator din partea Rominsolv.

În ultimele luni aproape fiecare sector de activitateînregistrează câte un caz de insolvenţă a unei companii din topulprimilor jucători. Astfel, în retailul electroIT a intrat îninsolvenţă încă de anul trecut Flamingo, iar în retailul alimentarreţelele locale Pic, Spar sau Trident. În sectorul transporturilorcel mai cunoscut caz este cel al companiei Ceta, iar în cazultaximetriştilor compania Fly Taxi a cerut în instanţă intrarea îninsolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO