Companii

Un grup din Malta a cumpărat hipermarketul PIC din Oradea şi îl transformă în proiect logistic

Un grup din Malta a cumpărat hipermarketul PIC din...

Autor: Cristi Moga

16.01.2014, 19:05 346

PwC România, lichidatorul judiciar al firmei PIC SA, intrată în insolvenţă în 2009 şi în faliment trei ani mai târziu, a găsit cum­pă­ră­tor pentru hipermarketul pe care firma omului de afaceri Cornel Penescu îl deţinea în Ora­dea, respectiv o clădire cu o suprafaţă de aproape 17.000 mp.

Spaţiul a fost preluat de firma Western Lo­gis­tics, afiliată grupului maltez Alf Mizzi & sons Ltd, care intenţionează să transforme clă­direa într-un proiect logistic sau industrial.

„Tranzacţia s-a realizat în contextul unei pieţe imobiliare cu o lichiditate scăzută, îndeo­sebi pentru activele a căror valoare se ridică la câteva milioane de euro. Cum­pă­ră­to­rul a fost găsit prin intermediul reţelei globale a PwC“, a declarat Cristian Răvăşilă, senior ma­nager, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii în cadrul PwC România.

În portofoliul PIC se mai află patru hiper­mar­keturi, la Piteşti, Brăila, Craiova şi Că­lă­raşi, pe care de asemenea PwC încearcă să le vândă de mai mulţi ani. Spaţiile din Piteşti şi Craio­va au fost închiriate către firma Succes Nic Com a omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, care intenţiona să cumpere patru dintre magazine, dar ulterior această tranz­ac­ţie a intrat în impas.

Reprezentanţii PwC mai spun că în scurt timp fostul hipermarket PIC de la Oradea va fi recon­vertit într-un spaţiu logistic, iar noul pro­prietar a început deja demersurile de com­par­ti­mentare şi închiriere pentru companii inte­re­sate de producţie industrială, stocare şi distri­buţie, logistică, dar şi pentru spaţii de birouri.

PIC a intrat în insolvenţă având datorii de circa 80 mil. euro către bănci şi furnizori, pe lista de creditori regăsindu-se bănci precum Erste, BRD sau Banca Transil­vania, iar activele importante – cele cinci hipermarketuri şi un teren de lângă Ploieşti – erau evaluate la ceva mai mult de 20 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO