Companii

MGI Coutier va investi 5,5 milioane euro în construcţia unei fabrici de componente auto lângă Timişoara

Autor: Mediafax

04.04.2012, 15:14 343

Compania franceză MGI Coutier va construi o fabrică de componente auto în localitatea Ghiroda, de lângă Timişoara, aceasta urmând să fie inaugurată la sfârşitul lunii octombrie, în urma unei investiţii de peste 5,5 milioane de euro.

Potrivit directorului de filială MGI Coutier, Franck Clement, investiţia de la Ghiroda se realizează pe o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi şi se ridică la aproximativ 5,5 milioane de euro, la care se adaugă dotările.

"Este vorba despre o fabrică de componente auto, în principal pentru grupul Dacia-Renault. Componentele auto sunt din plastic, în mare parte, plus inserţiile necesare. Vorbim de pedale, mânere de uşi sau de schimbător de viteză, tuburi de cabluri, spălătoare de parbriz şi altele", a declarat Clement, la lansarea lucrărilor de construcţie.

MGI Goutier are deja la Timişoara o fabrică de componente auto în care lucrează aproximativ 300 de angajaţi, însă hala în care aceasta funcţionează este închiriată de la grupul Bega Tehnomet.

Clement a spus că se intenţionează transferarea liniilor de producţie în noua locaţie care se construieşte lângă Timişoara şi unde se vor mai crea, în plus, 50 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO