Companii

Un inginer ieşean a creat zece locuri de muncă după ce şi-a făcut firmă cu bani de la stat

Un inginer ieşean a creat zece locuri de muncă după ce...

Autor: Corina Mirea

04.06.2013, 09:00 4229
După ce a lucrat timp de aproape cinci ani într-o firmă de comercializare a echipamentelor şi accesoriilor pentru instalaţii, Paul Diac, 37 de ani, a decis să porneas­că o afacere în ace­laşi domeniu în urma unei in­ves­tiţii de circa 30.000 de euro. Pentru a pu­ne pe picioare afacerea, antre­pre­no­rul din Iaşi, de profesie inginer în in­dus­tria textilelor, a luat 10.000 de euro de la stat şi a făcut un credit la bancă, restul in­vestiţiei fiind aco­pe­rite din econo­mii per­sonale.
 
Compania comer­cia­lizează instalaţii de în­călzire şi sanitare, mon­tează şi repară cen­­trale termice, pa­no­uri solare, pompe de căldură, centrale ter­­mice peleţi, dar re­pa­­ră şi echipamente electrice.
 
„Decizia de a des­chide această afa­cere a venit după ce am aflat de programul derulat de Guvern şi cu foarte puţin timp înainte de a împlini vârsta maximă permi­să pentru a aplica la acest proiect (35 de ani - n.red.). Nu ne este foarte uşor, mai ales în perioada de iarnă, dar am reuşit să ieşim întotdeauna pe plus. De altfel, în­cet, încet ne extindem şi activitatea. Din 2011 am angajat până în prezent nouă per­soane, iar până la finalul anului vrem să deschidem un magazin.“
 
 
Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 04.06.2013

ZF Corporate este serviciul de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (Tel fix. 0318.256.286 Tel. mobil. 0766.606.994) sau trimiteţi un email prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maxim o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO