Companii

Un nou aeroport în România: încep lucrările la pista de 13 mil. euro de la Ghimbav

Lucrările pentru un nou aeroport în România au fost demarate, la o pistă de 13 mil. euro

Autor: Radu Racu

19.11.2012, 16:07 28661

Lucrările pentru construcţia unui nou aeroport în România, în localitatea braşoveană Ghimbav vor fi demarate, după ce autorităţile locale au semnat la finalul săptămâniii trecute contractul de începere cu executantul proiectului,compania Vectra Service, informează Agerpres pe site-ul propriu.

Prima fază a lucrărilor prevede construcţia unei piste în valoare de 12,7 milioane de euro, fără TVA, după care este programată construcţia unui terminal, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, pentru agenţia de presă.

"Pista va fi construită la standardele internaţionale actuale, dintr-un beton special cu acordurile şi benzile pentru dirijarea avioanelor din asfalt. Avem personal specializat pentru aceste lucrări şi cred că suntem cei mai potriviţi pentru a executa acest proiect pentru că avem toată logistica şi organizarea chiar în zona Ghimbav ceea ce ne-a permis să ofertăm preţul cel mai mic. Garantez că vom executa lucrările la cele mai înalte standarde şi la termenul contractual prevăzut", a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, managerul firmei Vectra Service, Marcel Butuza.

Pista va avea o lungime de 2850 de metri şi o lăţime de 45 de metri, iar lucrările vor fi demarate în primăvara anului 2013. Mai multe declaraţii ale oficialităţuilor din Braşov puteţi citi pe www.agerpres.ro.

Vectra Service este o firmă de construcţii din Braşov, cu o cifră de afaceri de circa 66 de milioane de euro în 2011 şi un profit de 1,5 milioane de euro, conform raportărilor financiare transmise Ministerului de Finanţe.Proprietarul companiei, Marcel Butuza, este considerat unul dintre cei mai bogaţi oamenid e afaceri din Braşov de către topurile de profil realizate de revistele Capital şi Forbes, însă averea lui diferă foarte mult de la o publicaţie la alta: circa 96 milioane de euro în topul capital şi doar 32-33 de milioane de euro în topul Forbes România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO