Companii

Un român de 37 de ani a fost trimis la Moscova să gestioneze portofoliul Red Bull

Bogdan Garofeanu

Bogdan Garofeanu

Autor: Adelina Mihai

02.02.2016, 00:07 2473

Bogdan Garofeanu, 37 de ani, un manager care lucrează de aproape opt ani pentru producătorul de băuturi energizante Red Bull, a preluat de la începutul acestui an funcţia de director general al Red Bull Rusia. 

El a ajuns astfel la al pa­tru­lea rol în cadrul compa­niei, un­de s-a angajat iniţial ca mar­ke­ting manager pe România, Bul­garia şi Republica Moldova (din 2008 până în 2010). Ulte­rior, timp de doi ani şi două luni a fost direc­to­rul general al Red Bull Româ­nia şi Moldova, iar de la jumă­ta­tea anului 2012 pâ­nă la începutul aces­tui an a fost managerul pe marketing al Red Bull pentru sudul Europei.

În România, businessul Red Bull a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de peste 12,7 mil. euro, în timp ce businessul din Rusia este de 5- 6 ori mai mare, potrivit unor surse din piaţă.

Absolvent al Academiei de Studii Economice, Garo­fea­nu a lucrat încă din timpul studenţiei, când a fost operator de sondaje pentru IMAS şi apoi agent de asigu­rări, pentru ca apoi să lucreze timp de circa doi ani pentru o mică afacere a părinţilor, potrivit declaraţiilor sale acor­date în cadrul unui interviu în Ziarul Financiar în urmă cu zece ani.

Rusia a devenit în ultimii ani o destinaţie preferată de către managerii români, având în vedere că există deja un „pol“ de români care lucrează ca directori pentru companii precum PepsiCo Rusia (o companie cu afaceri de 5 mld. euro pe an condusă de Silviu Popovici) sau Inditex (con­dusă în Rusia de Lucian Dorobanţu, sau fabrica Procter& Gamble din Novomoskovsk (condusă de Adina Pascu, cea mai mare fabrică a P&G din Europa).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO