Companii

UN START-UP pe ZI: La 25 de ani lucrează ca medic stomatolog şi, în paralel, conduce o afacere cu produse tradiţionale

UN START-UP pe ZI: La 25 de ani lucrează ca medic...

Autor: Corina Mirea

16.02.2014, 10:33 934

Roxana Dumitrache, o tânără de 25 de ani din Bucureşti, absolventă de stomatologie, a decis în urmă cu aproape şase luni să transforme spaţiul pe care părinţii săi îl deţineau în Piaţa Domenii din Capitală într-o patiserie.

A investit mai mult de 10.000 de euro pentru a deschide Patiseria Bunicii şi, în prezent, tânăra antreprenoare, care lucrează în paralel şi într-un cabinet stomatologic, are patru angajaţi.

„Am moştenit spiritul antreprenorial de la părinţi. În 1992 ai mei şi-au deschis o afacere în comerţ, însă anul trecut tatăl meu a simţit că nu se mai poate ocupa de ea şi a zis că ar fi momentul să preiau eu «ştafeta». Am considerat că ar fi un model de afaceri bun şi că lumea şi-ar dori să îşi amintească de gustul produselor făcute în casă de bunici. În plus, banii pe care i-am investit provin de la ai mei şi am zis că decât să îi ţin în bancă la o dobândă foarte mică mai bine îi investesc în ceva care are potenţial de creştere“, spune Roxana Dumitrache.

În prezent, patiseria produce şi comercializează cozonaci, plăcinte, ştrudele sau minipateuri, iar preţurile variază de la 2,5-3 lei pentru o plăcintă până la 25 de lei/kg în cazul cozonacilor.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24