Companii

Un timişorean cu "cash": Ovidiu Şandor a vândut birourile City Business Center către NEPI. Care este valoarea tranzacţiei?

Un timişorean cu “cash”: Ovidiu Şandor a vândut birourile City Business Center către NEPI. Cât e tranzacţia?

Un timişorean cu “cash”:

Autor: Cristi Moga

02.02.2012, 11:17 2528

Antreprenorul timişorean Ovidiu Şandor, 40 de ani, dezvoltatorul proiectului City Business Center din Piaţa 700 din Timişoara, a vândut clădirile de birouri fondului sud-african de investiţii NEPI, în urma unei tranzacţii care poate fi estimată la 40-50 de milioane de euro.

Şandor, care a moştenit de la tatăl său fabrica de confecţii ModaTim, a scos producţia în afara oraşului, iar pe fostul teren a început să construiască birouri. A realizat trei clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi pe care le-a închiriat către Alcatel-Lucent, Microsoft, Autoliv, Wipro, Raiffeisen sau BCR, atrăgând practic majoritatea multinaţionalelor cu o prezenţă importantă în Timişoara.

El are în dezvoltare şi alte două clădiri care vor fi finalizate anul acesta şi anul viitor, dar a decis să cedeze business-ul către NEPI, cel mai important investitor în active imobiliare româneşti în ultimii ani.

El va continua să administreze proiectul de birouri, inclusiv finalizarea ultimelor două clădiri, dar în conturile sale urmează să intre câteva milioane bune de euro, ţinând cont că investiţiile au fost finanţate şi cu bani de la bănci, care vor trebui returnaţi.

"Încheierea acestei tranzacţii ne va permite să ne lărgim orizontul urmărind noi oportunităţi de investiţii", a declarat Ovidiu Şandor, la finalizarea acestei tranzacţii.

El a fost asistat în această tranzacţie de către consultanţii imobiliari ai firmei Jones Lang LaSalle, casa de avocatură NNDKP şi firma de audit PwC, în timp ce NEPI colaborează tradiţional cu avocaţii de la Reff & Asociaţii şi firma de consultanţă imobiliară Colliers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO