Companii

Una din sapte masini Peugeot, vanduta prin finantare interna

07.04.2009, 15:19 135

Radu Cristian, directorul MyCar Trading divizia de second-hand si inchirieri auto

a Trust Motors, importatorul Peugeot pe piata locala, estimeaza ca peste 15% din vanzarile marcii franceze se vor derula prin cadrul noului program de finantare.
„Programul MyRent detine in prezent o cota de aproximativ 10% din vanzarile Peugeot. Pana la finele anului ne asteptam sa creasca puternic. Nu putem face estimari, dar este putin probabil sa avem sub 15% din vanzarile Peugeot", a subliniat Radu Cristian, care mai detine si functia de director de marketing in cadrul Trust Motors.
In prezent compania MyCar lucreaza cu marca Peugeot atat pentru automobile noi, cat si second-hand. Potrivit oficialilor MyCar, in cazul automobilelor second-hand comercializate, toate masinile au o vechime de maxim patru ani (2005 - an de fabricatie) si provin din import, din flotele proprii sau de la clienti care doresc sa-si schimbe masina.
„In 2009 estimam ca vom realiza aproximativ 1.000 de contracte, dintre care jumatate noi si jumatate second-hand", a spus Cristian.
Finantarea prin intermediul MyCar functioneaza dupa regulile leasingului operational, fara insa a oferi si management de flote, ci doar prima optiune la cumpararea masinii de catre client. „In cazul in care clientul are un grad de risc mai mare din cauza unui venit redus, a unor incidente de plata sau a unei situatii financiare mai putin bune, este suficienta avansarea unui numar de rate de chirie in cuantum de 10 pana la 25% din valoarea vehiculului pentru a putea beneficia de finantare", a spus Cristian.
In 2008 vanzarile Peugeot pe piata locala au inregistrat o scadere de aproape 27% in segmentul autoturismelor la 9.955 de masini si de 15% in cazul utilitarelor usoare la 2.708 unitati, in conditiile in care piata auto a scazut cu 12% in 2008, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). In conditiile in care Peugeot a avut o cota de piata de 4,9% in ianuarie, potrivit APIA si de 3,9% in 2008, Trust Motors si-a fixat ca tinta o cota de 4,9% in 2009.
Peugeot detine pe piata locala o retea de 20 de dealeri, care acopera 41 de orase, cel mai mare fiind Eurial Invest, care detine opt dealershipuri, dintre care patru in Capitala.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO