Companii

Unilever a finalizat investiţia de 40-50 mil. euro de la Ploieşti. Când va fi funcţională la capacitate maximă, va fi cea mai mare fabrică de condimente din Europa

Gigantul anglo-olandez Uniler este prezent pe piaţa locală cu operaţiuni de import şi distribuţie pe de-o parte şi cu producţie pe de alta.

Gigantul anglo-olandez Uniler este prezent pe piaţa locală cu operaţiuni de import şi distribuţie pe de-o parte şi cu producţie pe de alta.

Autor: Cristina Roşca

28.03.2023, 17:20 494

♦ În timp ce grupul anglo-olandez investeşte în dezvoltarea producţiei de alimente din România, în alte ţări gigantul închide fabrici ♦ Spre exemplu, fabrica de produse pentru supă din Franţa ar urma să se închidă, conform unui anunţ făcut în 2021 ♦ Similar, o fabrică de îngheţată din Finlanda ar putea avea aceeaşi soartă, scrie presa internaţională ♦ Şi în Belgia şi Ungaria au fost închise recent porţile unor unităţi de producţie ♦ Ba chiar, din Ungaria va fi mutată în România o parte din activitate.

Gigantul anglo-olandez Unilever, unul dintre cei mai mari producători de bunuri de larg consum din lume, a finalizat investiţia în dezvoltarea producţiei de alimente din judeţul Prahova din România, spun sursele ZF. Este vorba de o investiţie de 40-50 mil. euro, una dintre cele mai mari din industria alimentară locală din ultimii ani.

Totuşi, reprezentanţii Unilever nu au răspuns solicitării ZF privind această fabrică şi această investiţie. Mai mult, şi în momentul în care au anunţat planul de a dezvolta unitatea deja existentă din Ploieşti, ei nu au dorit să ofere detalii despre valoarea investiţiei, despre locurile de muncă ce ar urma să fie create sau despre ce anume vor face aici. Astfel, de doi ani, ei nu au furnizat date.

„Investiţia la Ploieşti e gata, dar nu e dată în funcţiune încă. În momentul în care va funcţiona la capacitate maximă, va fi cea mai mare fabrică de condimente din Europa“, spune o sursă ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO