Companii

Univers'all si-a schimbat strategia: ataca si Capitala

07.07.2003, 00:00 12

Compania Univers’all, care detine reteaua de supermarketuri cu acelasi nume, va deschide in aceasta toamna trei magazine, primul dintre acestea urmand a fi amplasat in Bucuresti, in spatele magazinului Unirea.
“Nu mai este vorba de o constructie de la zero, ca in cazul celorlalte trei supermarketuri pe care le operam in prezent. Dar chiar si asa, investitia pe magazin va fi situata la 3 milioane euro” a declarat Octavian Baltac, director general al Univers’all.
Pentru constructia primului magazin din Bucuresti, compania a preluat partea estica din Hala Unirii.  Cel mai apropiat magazin de profil similar este supermarketului La Fourmi de la subsolul complexului comercial Unirea. 
Potrivit lui Baltac, cele trei magazine pe care compania le opereaza in prezent vor genera in acest an vanzari de peste 700 de miliarde de lei (peste 20 milioane dolari.
“Daca luam in calcul si vanzarile noilor magazine care vor fi deschise, probabil ca vanzarile se vor apropia de 1,000 de miliarde de lei, avand in vedere ca vom prinde cea mai buna perioada de vanzari, cea din apropierea sarbatorilor de iarna”, a mai spus Baltac.
Compania a deschis anul trecut trei magazine in provincie la Sibiu (in luna aprilie), Suceava (octombrie) si Targu Mures (noiembrie), care au realizat cumulat vanzari de 270 de miliarde de lei (aproape 9 milioane euro).
Initial, strategia Univers’all prevedea deschiderea de magazine in orasele mici, dar cu o putere de cumparare peste medie. Ulterior, dupa ce in Sibiu, unde se afla primul magazin Univers’all, au aparut un magazin de tip cash & carry, operat de grupul german Metro si unul de tip discounter - XXL Mega Disocunt!, detinut de un alt grup german, Rewe, strategia companiei s-a schimbat, iar Bucurestiul, zona cu cea mai ridicata putere de cumparare din Romania, a intrat in atentia Univers’all.
In cazul deschiderii magaznului din Bucuresti, Univers’all va intra in concurenta directa cu principalele retele de supermarketuri din Romania. In prezent, Mega Image, membra a grupului belgian Delhaize le Lion opereaza in Bucuresti 12 dintre cele 14 magazine ale sale. Billa, membra a grupului german Rewe, opereaza in Bucuresti 3 magazine, La Fourmi - 8 magazine, iar Gima - un magazin.
Reteaua de supermarketuri Univers’all face parte din grupul GFS, alaturi de companii precum GFS Duty Free (opereaza 17 magazine duty-free in punctele de trecere a frontierei), GFS Distribution (distribuie marci de bauturi alcoolice precum Johnnie Walker, Bailey’s, J&B si Smirnoff, Metaxa si Bols), Hard Construct (desfasoara activitati in domeniul constructiilor) si GFS Communication (relatii publice si dezvoltare de soft) si ATR Services (activitati de comisionare vamala si logistica). Grupul GFS are ca obiectiv pentru acest an o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro, in crestere cu 40% fata de anul 2002.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels