Companii

Unul dintre master francizorii Leonidas a ajuns la vânzări de un milion de lei

Foto Alexandru Hojda

Foto Alexandru Hojda

Autor: Mădălina Dediu Panaete

30.10.2013, 20:21 683

Ion Codreanu, 33 de ani, unul dintre cei doi master francizori Leonidas, un mare producător de praline din Belgia, a relocat magazinul din zona Pipera şi a deschis o unitate pe Calea Victoriei. Magazinul are o suprafaţă de 50 de metri pătraţi. Omul de afaceri a investit 40.000 de euro în această locaţie, banii fiind alocaţi amenajării spaţiului şi unei părţi din stocul de praline.

„Anul acesta depăşim un milion de lei cifră de afaceri. Aproximativ 70% din cifra de afaceri se realizează în perioada sărbătorilor: Crăciun, Paşte, 1-8 Martie”, spune Ion Codreanu, care în afară de magazinul de pe Calea Victoriei din Capitală mai deţine un magazin sub acelaşi brand în Braşov şi unu în Piaţa Dorobanţilor din Bucureşti.

Anul trecut compania CONP-D&G a înregistrat afaceri de 925.000 lei (210.000 euro) şi o pierdere de 210.000 lei, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe. În total, în România sunt cinci astfel de magazine, celelalte două fiind deţinute de un alt master francizor. „Ne dorim să ne dezvoltăm în toate oraşele din ţară, avem multe cereri în partea de vest a ţării”.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 31.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO