Companii

Supermarket închis la trei ore de la inaugurare în Deva. Primăria: „Mi se pare o bătaie de joc la adresa devenilor ca un astfel de lanţ comercial să-şi permită să deschidă un magazin fără să deţină nicio autorizaţie”

Supermarket închis la trei ore de la inaugurare în...

Autor: Departamentul Corespondenţi

21.03.2014, 15:28 333

Un supermarket Profi deschis la parterul Hotelului Deva a fost închis la trei ore de la inaugurare, din cauză că nu avea autorizaţii de funcţionare şi de construire, iar clienţii care se aflau în magazin au fost rugaţi să părăsească incinta, măsura fiind luată de reprezentanţii Primăriei.

Supermarketul Profi amenajat la parterul Hotelului Deva a fost inaugurat joi, însă reprezentanţii lanţului de magazine au fost nevoiţi să evacueze clienţii şi să îl închidă, la doar trei ore de la deschidere, din cauza lipsei autorizaţiilor de funcţionare şi construire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Când am mers în control, magazinul era deschis, iar când le-am solicitat domnilor să ne prezinte documentele de funcţionare şi construire nu au putut. Nu au nimic, absolut niciun document. Nu există autorizaţie de funcţionare, nu există autorizaţie de construire. Le-am cerut acestor domni să respecte legea. Dacă un amărât de buticar din municipiul Deva are o autorizaţie de funcţionare, mi se pare o bătaie de joc la adresa devenilor ca un astfel de lanţ comercial să-şi permită să deschidă un magazin fără să deţină nicio autorizaţie. Este inadmisibil! Aşa ceva nu vom tolera", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Andrei Nistor.

Zeci de oameni care au mers la cumpărături, atraşi de promoţiile oferite cu ocazia inaugurării supermarketului, au fost rugaţi să părăsescă incinta, iar magazinul a fost închis până când reprezentanţii vor obţine autorizaţiile necesare.

"Reprezentanţilor lanţului comercial li s-a pus în vedere la începutul acestei săptămâni că nu pot deschide supermarketul până nu obţin toate autorizaţiile. Nu înţelegem de ce au continuat în demersul lor înainte de a intra în legalitate. De ei depinde când se va redeschide supermarketul. Dacă intră în legalitate îl pot deschide", a declarat Nistor.

Conducerea magazinului a fost amendată cu 400 de lei de către poliţiştii locali.

"Este vorba de autorizaţia de funcţionare. A fost o neînţelegere la nivel de middle management, care se ocupă de aceste autorizări. Ei ştiau că avem hârtiile în regulă pentru a da drumul la magazin, dar nu le-au văzut înainte. Este o întâmplare nefericită pe care o vom corecta şi la nivel intern, pentru a evita astfel de situaţii. După semnarea autorizaţiei, magazinul va fi deschis", a declarat pentru MEDIAFAX Gabriel Pâslaru, reprezentantul pentru relaţii publice al Profi.

Profi este cel de-al doilea lanţ de retail modern din România după numărul de magazine (212), operate în format Profi, Profi Mall şi Profi City, în 109 localităţi din 39 de judeţe. Compania are peste 5.000 de angajaţi.

În 2012, compania, deţinută de fondul de investiţii Enterprise Investors, a avut o cifră de afaceri de 1,15 miliarde lei (260 milioane euro), în creştere de la 934 milioane lei în 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels