Companii

Vanzarea MedLife ar putea aduce 20 mil. euro actionarilor

Vanzarea MedLife ar putea aduce 20 mil. euro actionarilor

Mihail Marcu, actionar al MedLife

27.08.2009, 17:20 55

Familia Marcu, care controleaza 80% din actiunile operatorului de servicii medicale MedLife, poarta discutii cu circa 5 investitori, in special fonduri de investitii, interesati de cumpararea unui pachet minoritar, tranzactia fiind estimata la 20 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din industrie.

Actionarii ar fi in acest fel la al doilea exit din companie dupa ce in 2006 a cedat 20% din titluri catre International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale. Familia Marcu doreste sa pastreze controlul firmei care este evaluta in acest moment la 60 mil. euro.

In cazul in care IFC se decide sa vanda si el, procentul ar fi proportional cu detinerea avuta, iar pachetul total pe care un investitor ar urma sa-l preia ar fi de pana la 35%, potrivit surselor din industrie. Pe 15 septembrie investitorii urmeaza sa depuna ofertele finale angajante.

Familia Marcu a angajat in primavara banca de investitii Raiffeisen Investment pentru a-i asista in vanzare. Contactati de ZF, reprezentantii MedLife au spus ca sunt discutii de vanzare insa nu au confirmat cifrele si termenele avansate.

In primele sase luni ale acestui an, MedLife a avut un profit operational de 11 mil. lei (2,6 mil. euro) si o cifra de afaceri de 53 mil. lei (12,5 mil. euro).

Familia Marcu mai detine businessul de ambarcatiuni NauticLife, dar are si investitii imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO