Companii

Vanzarea Ozone, pe ultima suta de metri

27.01.2009, 19:06 34

Actionarii producatorului de medicamente Ozone negociaza cu producatorul american Valeant vanzarea companiei, insa iau in considerare si integrarea in A&D Pharma, un alt business pe care il controleaza, potrivit unor surse din piata.

Ozone, cu afaceri de circa 30 mil. euro in 2007, produce medicamente inchiriind liniile de productie ale altor companii.
Primele tatonari in vederea vanzarii companiei au avut loc in vara anului trecut cand actionarii au angajat banca de investitii Rothschild pentru a-i asista in acest proces. Ei sperau sa obtina aproximativ 80 mil. euro pentru pachetul integral de actiuni, insa desi au fost mai multe firme interesate niciuna nu a facut o oferta la acest nivel. Intr-o etapa ulterioara, actionarii au coborat nivelul asteptarilor la circa 30 mil. euro si au luat in calcul si vanzarea pe bucati a companiei.
In prezent negocierile se deruleaza cu producatorul american Valeant, cu afaceri de peste 800 mil. dolari in 2007. Pe de alta parte, actionarii analizeaza si posibilitatea integrarii in grupul A&D Pharma, din care s-a desprins initial.
"Pentru moment suntem in plin proces de analiza in ceea ce priveste planurile pe termen mediu si lung impreuna cu consultantul nostru de business Rothschild si asteptam ca impreuna sa ajungem la niste concluzii clare, care sa puna in valoare modelul nostru de business si rezultatele de pana acum. Procesul de evaluare este unul complex, calculat si etapizat", a declarat Cristopher Henwood, CEO al Ozone Laboratories. Ozone este controlata indirect de Ludovic Robert, Michel Eid, Roger Akoury si Walid Abboud, care detin si pachetul majoritar de actiuni al celui mai mare grup farmaceutic romanesc A&D Pharma. Pe lista companiilor interesate s-a mai aflat si Nycomed, care are un model de business similar cu al Ozone.
Actionarii au dezvoltat afacerea Ozone dupa 2000, pornind din Romania, si au extins-o in mai multe state din regiune, Polonia (2005), Cehia (2006), Slovacia (2006), Bulgaria (2006), Ungaria (2006).
Reprezentantii Valeant nu au facut niciun comentariu.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO