Companii

Vanzari de 1,6 mil. euro pentru Corvette

Vanzari de 1,6 mil. euro pentru Corvette

Primul showroom destinat marcii Corvette va fi finalizat in partea a doua a anului si va fi amplasat nordul Capitalei

29.02.2008, 15:37 55

Corvette, marca sport a concernului american General Motors, va inregistra in acest an vanzari de aproape 20 de unitati, dintre care un sfert vor reprezenta versiunea de top.
"Estimam ca in acest an se vor livra aproximativ 17-20 de modele Corvette, dintre care sase vor reprezenta versiunea de top Z06", a declarat pentru ZF Radu Duncea, Regional Business Development Manager pentru Cadillac, Corvette, Hummer, brandurile premium ale GM.
Potrivit oficialilor companiei, in prezent doua comenzi pentru Corvette urmeaza sa fie onorate. Pretul unui Corvette in versiunea de baza este de 65.290 de euro fara TVA, cu transmisie manuala si de 68.890 de euro pentru cea automata.
Modelul Z06, are un pret de 88.150 de euro, in conditiile in care acesta dispune de un motor de 7,0 litri, care dezvolta 512 CP, ce-i permite sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3,9 secunde, adica la fel de repede ca un Porsche 911 Turbo, dar care este cu peste 30.000 de euro mai scump.
Potrivit unor estimari ale ZF, valoarea automobilelor Corvette comercializate pe piata locala este de aproximativ 1,6 milioane de euro.
In prezent Corvette este comercializat pe piata locala prin intermediul Radacini Motors, care mai este si dealer Opel si Chevrolet.
Primul showroom destinat marcii Corvette va fi finalizat in partea a doua a anului si va fi amplasat in zona de nord a Capitalei.
Vanzarile GM in Romania pentru marcile Opel si Chevrolet au crescut in ianuarie cu 41,8% fata de aceeasi luna a anului trecut, la 1.820 de unitati. Din cele 1.820 de automobile comercializate de GM in ianuarie, 1.259 de masini au fost marca Opel, iar restul de 561 de unitati au fost Chevrolet. Astfel, vanzarile Opel au crescut in ianuarie cu 57,7%, fata de prima luna a anului trecut, iar vanzarile Chevrolet au crescut cu 15,6%.
Saab, brandul premium al GM care concureaza cu marci precum BMW sau Lexus, a inregistrat in ianuarie vanzari de 15 unitati, in crestere cu aproape 37% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, vanzari care au reprezentat numai modelul de clasa medie 9-3.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO