Companii

Vanzarile de whisky Queen Anne, imbuteliat in Romania, in crestere cu 15%

27.10.2004, 00:00 132

Producatorul de bauturi spirtoase Ipco Sibiu, imbuteliatorul de pe piata romaneasca a brandului de whisky Queen Anne - marca a Pernod Ricard, unul dintre primii zece producatori mondiali de bauturi - estimeaza pentru acest an o crestere a vanzarilor cu circa 15% fata de 2003.
"Queen Anne este un produs care se situeaza in categoria medium in piata de whisky sI are o crestere semnificativa in acest an. Asteptam cresteri mai mari spre sfarsitul anului, cand este sezonul vanzarilor pentru bauturile spirtoase. Piata de whisky va inregistra cresteri in acest an pe fondul cresterii veniturilor romanilor", spune Pierre Gemail, directorul general sI actionarul majoritar al Ipco Sibiu. Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 700.000 de euro.
Pernod Ricard este unul dintre putinii jucatori din industria mondiala a bauturilor spirtoase prezent pe piata romaneasca chiar si numai cu imbuteliere, iar la nivel international politica companiei se bazeaza pe o implicare mai mare in pietele locale prin achizitia de jucatori autohtoni din industria bauturilor in momentul in care acestea ajung la un volum solid de vanzari.
Recent, un mare jucator din piata mondiala a bauturilor, Bacardi-Martini a renuntat sa mai imbutelieze pe piata romaneasca vermutul Martini, trecand direct pe importuri. Principalul motiv a fost acela ca romanii erau neincrezatori in Martini-ul imbuteliat in Romania.
Ipco Sibiu este sI producatorul marcii de vodca Hemanstadt, care a avut cote bune de piata in anii trecut, insa acum aceasta s-a redus semnificativ. "Am ajuns undeva aproape de locul 20 cu acest brand pe piata de vodca", affirma Gemail.
Principalii competitori pentru Quenne Anne sunt Allied Domecq cu Jack Daniel?s, Ballantines, Teacher?s, Tulamore Dew, GFS Bucuresti importatorul pe piata romaneasca al brandurilor liderului mondial Diageo - Johny Walker. Pernod Ricard mai este present pe piata romaneasca cu brandul de whisky Chivas.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO