Companii

Vanzarile din Baneasa Shopping City, la 70% din buget

Vanzarile din Baneasa Shopping, la 70% din buget

Ali Ergun Ergen

14.12.2008, 15:35 30

Vanzarile retailerilor din cadrul mallului Baneasa Shopping City in acest an (aprilie-decembrie) se vor ridica la circa 120 de milioane de euro, adica aproximativ 70% din bugetul estimat de catre administratorii mallului la momentul deschiderii - 150-200 de milioane de euro - a declarat pentru ZF Ali Ergun Ergen, CEO al firmei Baneasa Developments, care administreaza zona de retail a proiectului din nordul Bucurestiului controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.

In schimb, ca numar de vizitatori, estimarile managerilor celui mai mare centru comercial din Capitala au fost mai exacte, respectiv 90-95% din traficul de 8 milioane de vizitatori estimat. Unul dintre punctele slabe ale proiectului este legat de constructia ulterioara a zonei de entertainment, care poate atrage si retine pentru mai mult timp oamenii in cadrul proiectului.
"Zona de entertainment este parte din intregul concept, in conditiile in care oamenilor trebuie sa le oferi si alte lucruri in afara de shopping, precum mancare sau distractie. Prima parte a zonei de entertainment speram ca va fi gata la sfarsitul anului viitor si va cuprinde un cinematograf si o sala de bowling, in urma unei investitii de 15 milioane de euro", a declarat Ergen. Pe fondul crizei, care afecteaza atat compania, cat si operatorii, zona de distractie va fi construita in mai multe module, aceasta fiind doar prima etapa a proiectului.
In ciuda vanzarilor sub bugetul estimat, Ergen spune ca "nivelul chiriilor va ramane la acelasi nivel", contractele fiind semnate pe o perioada de minimum cinci ani. Cu toate acestea, aproximativ 10-12 magazine vor fi inchise in cadrul mallului in urmatoarea perioada, o serie de companii urmand sa iasa complet de pe piata romaneasca.
Primul exemplu confirmat este cel al lantului de cafenele Coffee Heaven.
 
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO