Companii

Vanzarile EnergoBit Cluj au crescut cu 20%, pana la 75 de milioane de euro

Vanzarile EnergoBit Cluj au crescut cu 20%, pana la 75 de milioane de euro
03.11.2009, 23:30 68

Grupul clujean de firme EnergoBit, unul dintre principaliiproducatori autohtoni de echipamente electrice, a obtinut inprimele noua luni o cifra de afaceri de aproximativ 75 mil. euro,in crestere 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In perioada ianuarie-septembrie 2008 EnergoBit a realizat vanzaritotale de 63 de milioane de euro.
"Cifra de afaceri a EnergoBit urmeaza trendul de crestere prognozatla inceputul anului. Lucrarile contractate inca din anul 2008sustin in continuare vanzarile grupului nostru, astfel ca pana lafinele anului vom realiza cifra de afaceri bugetata pentru 2009", adeclarat pentru ZF Transilvania Ionut Barsan, director de marketingal EnergoBit.
Conducerea grupului EnergoBit estimeaza pentru acest an o cifra deafaceri la nivel de grup de aproximativ 96 mil. euro, in cresterecu 20% fata de anul trecut. In 2008, grupul EnergoBit a realizatvanzari totale de 80 mil. euro (280 mil. lei), rata profitului brutfiind de 10%.
EnergoBit a contractat pentru acest an lucrari de modernizare astatilor electrice din localitatile Sfantu-Gheorghe si Gadalin siimplementarea sistemului de automatizare a distributiei la companiaElectrica Transilvania Sud.
Totodata conducerea EnergoBit Cluj a anuntat in prima parte aanului ca deruleaza o investitie de 30 de milioane de euro inconstructia unui parc eolian in judetul Tulcea, a carui finalizareeste estimata pentru anul 2010.
Cel mai mare proiect din care face parte si grupul EnergoBit esteparcul eolian terestru de la Fantanele, Dobrogea. Anul trecutgrupul clujean a castigat licitatia pentru proiectarea sirealizarea lucrarilor electrice la parcul eolian dinDobrogea.
Investitia in constructia parcului eolian este estimata laaproximativ 1,1 miliarde de euro si apartine grupului cehCEZ.
"Vom continua sa angajam si in urmatoarea perioada oameni infunctie de lucrarile pe care le vom realiza. Exista unele segmenteale pietei care dau semne de revigorare, insa per ansamblu piataeste in continuare afectata de criza financiara", a spus directorulde marketing al EnergoBit.
Compania a fost infiintata de catre trei fosti angajati ai Renel,care sunt si acum asociati principali. Gadola Stefan, Socea Ioan siPeter Pal au fiecare functia de vicepresedinte executiv.
Numarul de angajati ai grupului EnergoBit era la inceputul anuluide 400 de persoane, conducerea grupului clujean anuntand noiangajari anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO