Companii

Vanzarile Holcim au crescut cu peste 14% in volum

09.11.2006, 17:34 24

Compania Holcim, unul dintre cei mai mari producatori de pe piata locala de ciment, a raportat pentru perioada ianuarie-septembrie a acestui an o crestere de 14,6% a volumului vanzarilor, fata de aceeasi perioada din 2005. Rezultatul a depasit cu aproape 5 procente estimarile de la inceputul anului.
Preturile au crescut si ele cu 1,6%, in moneda nationala, in primele noua luni din acest an, potrivit informatiilor grupului Holcim. Reprezentantii companiei estimeaza o crestere a cifrei de afaceri de 10-15% pana la finele anului, pana la aproximativ 190 mil. euro, potrivit ultimelor date disponibile. Holcim a inregistrat cea mai mare crestere a vanzarilor in Europa, cu 34,9%, si in America, cu 22,8%. Romania, cu o crestere a volumului de vanzari de 14,6% se afla pe locul trei in Europa dupa Serbia (26,3%) si Bulgaria (16,1%) fiind urmata de Belgia (12,1%). La nivelul grupului, profitul net pe trimestrul trei a avansat cu 43,2%, la 1,95 mld. franci elvetieni (1,22 mld. euro).
Grupul elvetian Holcim este unul dintre cei mai importanti producatori mondiali de ciment, agregate si betoane. Principalii sai competitori pe piata internationala, cat si in Romania sunt Lafarge (Franta) si HeidelbergCement (Germania). Cei trei impart in mod egal o piata a cimentului de peste 400 mld. euro pe an.
In Romania, piata cimentului va inregistra pana la sfarsitul acestui an o crestere de 20%, comparativ cu nivelul de anul trecut, estimat la circa 6,4 miliarde de tone.
Holcim Romania are unitati de productie a cimentului la Campulung Muscel, Alesd si Turda, 14 statii ecologice de betoane fixe si o statie mobila. Capacitatea instalata se ridica la ora actuala la 2,5 milioane de tone. In urmatorii cinci ani, compania va construi alte cinci capacitati de productie si le va moderniza pe cele deja existente, in cadrul unei investitii bugetate la aproximativ 160 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO