Companii

Vanzarile Lafarge au crescut cu 30%

10.11.2006, 18:34 10

Lafarge, cel mai mare producator de materiale de constructii din lume, a raportat in primele noua luni din acest an o crestere de 30% a vanzarilor de ciment pe piata locala si un trend ascendent al preturilor. Din totalul vanzarilor, 25,5% reprezinta cresterea reala in volum, iar restul de 4,5% reflecta majorarea preturilor.
Avansul vanzarilor a fost influentat de cresterea economica din Romania si de cresterea preturilor la ciment intr-un ritm mai alert decat cresterea costurilor de productie, potrivit raportului companiei franceze.
Pentru anul 2006, Lafarge Romania estimeaza o crestere a vanzarilor de 15-20% comparativ cu anul precedent, in functie de volum si de nivelul preturilor.
Pentru Europa Centrala si de Est, divizia de ciment Lafarge a consemnat vanzari in crestere cu 32,8 de procente, de la 433 mil. euro in primele noua luni din 2005 la 573 mil. euro in aceeasi perioada din 2006. Potrivit informatiilor grupului Lafarge, aceasta crestere vine pe fondul unei cereri puternice, in special in Romania si Polonia. La nivelul grupului, vanzarile au crescut cu 18% in intervalul ianuarie-septembrie, fata de aceeasi perioada din 2005, pana la 1,386 mld. euro.
Lafarge este lider in industria cimentului, agregatelor si betoanelor. Grupul francez imparte atat piata internationala, cat si cea locala, cu prinicpalii sai competitori, HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia). In Romania, cei trei isi impart egal o piata a cimentului estimata pentru 2006 la 450 mil. euro cu un volum al vanzarilor de aproximativ 7,3 mil. tone. Lafarge a intrat pe piata romaneasca in 1997, achizitionand cel mai mare producator de ciment, Romcim. In prezent, Lafarge Ciment detine unitati de productie la Medgidia, Hoghiz si Targu-Jiu, dar deruleaza, de asemenea, activitati in domeniul producerii de betoane, agregate, placi de gips-carton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO