Companii

Vanzarile Lafarge, la o treime fata de 2008

05.05.2010, 23:10 24

Vanzarile Lafarge Ciment, subsidiara locala a grupului francezLafarge, au inregistrat un declin puternic in volum de 42,3% inprimele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similara din2009, desi la inceputul anului estimau o crestere de 0-5% abusinessului in 2010.

In aceste conditii va mai ramane in picioare estimarea initialaa grupului? Situatia se repeta pentru Lafarge, dupa ce in primultrimestru din 2009 vanzarile s-au redus cu 44,8%.

La acea vreme francezii inregistrau pe piata locala a douascadere dupa cea din Spania, care se prabusise cu 47%. Astfel,vanzarile de ciment ale Lafarge au scazut la o treime fata de caterau in primele trei luni din 2008.

Businessul Lafarge Ciment a scazut anul trecut cu 34,4%, pana la243 mil. euro.

"Conditiile meteo nefavorabile activitatii din constructii si aproblemelor economice din regiune au influentat evolutiavanzarilor", afirma reprezentantii Lafarge in raportul trimestrialpublicat ieri.

La inceputul anului, Philippe Platon, CFO-ul Lafarge Ciment,considera ca majorarea businessului ar putea sa vina dinstabilizarea situatiei politice, scaderea dobanzilor si inceputulunor lucrari de infrastructura, insa considera ca vizibilitateaeste scazuta.

Insa iarna grea a dat peste cap toate previziunile de lainceputul anului din constructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO