Companii

Veniturile Umwelttechnik s-au majorat de aproape trei ori, la 15 milioane de euro

17.11.2008, 16:01 13

SW Umwelttechnik a inregistrat in Romania, in primele noua luni, venituri in crestere cu 173%, la 15 mil. euro, reprezentand o pondere de 18,4% in totalul rezultatelor grupului, de peste doua ori mai mult comparativ cu perioada similara din 2007. In primele noua luni din 2007, veniturile SW Umwelttechnik Romania s-au situat la 5,55 milioane de euro, reprezentand 8,11% din veniturile totale, potrivit informatiilor grupului. La nivel de grup, veniturile companiei au crescut cu 20%, la 81,7 milioane de euro, fata de 68,5 milioane de euro in 2007. Totodata, au fost realizate investitii de 8,7 milioane de euro, cu precadere pentru modernizarea si extinderea unor capacitati de productie in Romania si Ungaria. Bugetul total alocat pentru investitii in acest an este de zece milioane de euro. La 30 septembrie, SW Umwelttechnik avea comenzi de 44,1 milioane de euro, fata de 41,5 milioane de euro in perioada similara a anului trecut, ca urmare a cresterii semnificative pe piata din Romania, la 17,4 milioane de euro, comparativ cu sapte milioane de euro in 2007. In Ungaria compania a consemnat anulari pentru comenzi de noua milioane de euro ca urmare a dificultatilor la accesarea creditelor. Numarul angajatilor din Romania a ajuns la 202 la sfarsitul lunii septembrie, fata de 90 in septembrie 2007.

Compania estimeaza ca lucrarile la a doua linie pentru produse de conservare a apei vor incepe la uzina din Bucuresti la inceputul anului urmator. In plus, SW Umwelttechnik intentioneaza sa achizitioneze teren pentru o fabrica in Moldova si sa demareze constructia la locatia din Targu-Mures. Prima fabrica din Romania, situata langa Timisoara, realizeaza tuburi si elemente folosite la sistemele de canalizare si a inceput productia in toamna anului 2006.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO