Companii

Vicepresedintele Delta Airlines: Romania face salturi uriase

22.10.2007, 14:39 12

Operatorul american Delta Airlines a transportat pe cursele transatlantice peste 18.600 de pasageri in intervalul iunie-octombrie, piata locala fiind departe de performerii financiari din Europa Centrala si de Est.
"Piata romaneasca se misca foarte repede, chiar daca este in spatele altor tari din fostul bloc sovietic, precum Cehia. Romania recupereaza terenul pierdut facand salturi curajoase", spune Glen Hauenstein, vicepresedinte executiv la Delta Airlines.
Compania americana a transportat peste 18.600 de pasageri pentru cursele transatlantice de la Bucuresti in intervalul cuprins intre luna iunie si jumatatea lui octombrie. Delta Airlines a relansat cursa Bucuresti-New York in iunie, dupa o pauza de zece ani pe piata locala. In primele 100 de zile, aproximativ 10.000 de pasageri au calatorit cu Delta Airlines pe ruta Bucuresti-New York.
"Am inregistrat 18.674 de pasageri pentru cursele transatlantice de pe aeroportul din Bucuresti. Tintim in principal segmentul de business. Vrem sa venim in sprijinul companiilor locale care vor sa se dezvolte, dar si al corporatiilor americane care vor sa intre pe piata romaneasca", continua Hauenstein.
Desi nu este unul dintre performerii financiari ai Delta Airlines, piata locala de transport aerian aduce operatorului american avantajele unei piete emergente cu potential ridicat de crestere.
"Praga este unul dintre cei mai importanti performeri financiari ai Delta Airlines din Europa Centrala si de Est. La Bucuresti, suntem in etapa de inceput, va mai dura pana vom inregistra profit", explica Hauenstein de la Delta Airlines.
Pentru urmatorii cinci ani, Delta Airlines mizeaza pe pozitia de lider pe piata locala a rutelor transatlantice, cu o frecventa zilnica a zborurilor, potrivit lui Hauenstein.
Evolutia operatorului american pe piata locala este axata pe consolidarea pozitiei, urmand sa analizeze extinderea si in alte regiuni ale tarii in functie de performantele obtinute.
"Am avut o vara foarte buna in Romania, numarul de pasageri transportati depasind estimarile. In lunile de toamna si iarna, cresterile nu vor mai fi la fel de mari", este de parere Hauenstein. Compania a mizat pe mentinerea gradului de ocupare a aeronavelor la 80%, nivel atins in primele doua luni de operare, prin ieftinirea biletelor cu 20% in luna septembrie.
Delta Airlines a incheiat recent un joint-venture cu compania Air France KLM prin care cei doi operatori vor colabora in privinta zborurilor transatlatice. Astfel, principalele orase din Statele Unite ale Americii vor fi legate de aeroportul Heathrow. Impactul acestei colaborari asupra pietei locale consta in crearea unui operator global prin intermediul caruia pasagerii vor calatori mai usor in lume. "Colaborarea dintre Delta Airlines si Air France KLM pune bazele unui operator aerian global care va raspunde mult mai usor cerintelor pasagerilor. Pe termen scurt, veniturile companiei vor creste cu 3% in urma incheierii acestui joint-venture", explica Hauenstein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO