Companii

Volumul vânzărilor de bere ale SABMiller în România a crescut cu 25% în primul semestru fiscal

Volumul vânzărilor de bere ale SABMiller în România a crescut cu 25% în primul semestru fiscal

Autor: Marius Oncu

18.10.2012, 12:38 305

"În România, evoluţia solidă a noului produs PET al brandului mai ieftin Ciucaş şi efectul ciclic al bazei slabe de comparaţie din anul anterior au condus la o creştere a volumului de 25%", se arată într-un raport al grupului.

În primul semestru al anului fiscal anterior, volumul vânzărilor de bere ale SABMiller în România a scăzut cu 8%, din cauza mediului economic dificil şi a măsurilor de austeritate care au avut impact asupra consumului, dar şi a concurenţei intense de pe piaţă, a anunţat producătorul la momentul respectiv.

SABMiller este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Cluj-Napoca, Buzău şi Braşov. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

În Europa, volumul vânzărilor a avansat cu 8%, excluzând impactul achiziţiilor şi renunţărilor la operaţiuni, ca urmare a unor reduceri selective de preţ şi a succesului brandurilor ieftine.

Grupul a avut un avans de 10% în Polonia, datorat în parte şi efectului organizării Euro 2012. În Cehia, SABMiller a crescut cu 2%, iar în Marea Britanie cu 5%. Evoluţia pozitivă a fost redusă pe majoritatea pieţelor europene, se arată în raport.

La nivel global, volumul vânzărilor SABMiller a urcat în primul semestru fiscal cu 4%, în timp ce pe segmentul băuturilor răcoritoare, avansul a fost de 6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO