Companii

Who’s who in business 2011: Astăzi Manuela Banu, directorul general al Orkla

Who’s who in business 2011: Astăzi Manuela Banu, directorul general al Orkla
31.10.2011, 00:01 595

Ziarul Financiar a început săptămÂna aceasta să prezinte povestea celor mai importanţi 1.000 de oameni din businessul autohton prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite pe baza datelor culese de ZF pentru realizarea anuarului "Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni de business".

Absolventă a Facultăţii de Aeronave din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti, Manuela Banu, 44 de ani, lucrează de zece ani în cadrul filialei locale a gigantului norvegian Orkla Foods, iar din martie 2008 a preluat frÂiele afacerii. S-a ocupat iniţial de afacerea cu produse profesionale şi de vÂnzări a grupului, iar din ianuarie 2006 a devenit director de operaţiuni pentru toate activităţile Orkla din RomÂnia. După aproape trei ani în care producătorul din industria alimentară, care deţine în portofoliu mărci precum margarina Linco sau pateul Ardealul, a stat departe de achiziţii, anul acesta Manuela Banu a anunţat că afacerea locală se poate consolida prin preluarea unor noi businessuri.

"Banii pentru achiziţii vor veni fie de la compania-mamă, în cazul unei achiziţii majore, fie din conturile filialei locale în cazul unei achiziţii mai mici", a explicat recent Banu.
Orkla a încheiat anul trecut cu afaceri în scădere cu 6% faţă de anul precedent, respectiv un declin de 13% în 2009 faţă de 2008, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor (MF). Mai mult, compania a înregistrat pierderi totale de peste 13 mil. euro în ultimii doi ani. Orkla Foods estimează că în 2012 va înregistra o creşterea a cifrei de afaceri cu 5%, respectiv o creştere de 20% ca urmare a achiziţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO