Companii

Who’s who in business 2011: Astăzi, Robert Arsene, directorul general al Agricover

Who’s who in business 2011: Astăzi, Robert Arsene, directorul general al Agricover
27.10.2011, 00:03 1519

Ziarul Financiar începe să prezinte povestea celor mai importanţi 1.000 de oameni din business, prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite pe baza datelor culese de ZF pentru realizarea anuarului "Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni de business". Astăzi, ZF prezintă CV-ul lui Robert Arsene, directorul general al Agricover.

Arsene, 46 de ani, a lucrat pentru multinaţionale încă de acum 18 ani, când şi-a început cariera în cadrul producătorului de băuturi răcoritoare Coca-Cola HBC. În 2001 a schimbat compania, devenind country manager al gigantului american din industria alimentară Bunge, post în care a activat timp de cinci ani. Plecarea de la Bunge a coincis cu schimbarea traseului lui Arsene, care a hotărât să îşi înfiinţeze propria afacere.

Astfel, în 2006 a investit în Pyramid, o firmă de consultanţă şi management pe o piaţă cu potenţial mare de creştere. Chiar dacă şi-a continuat activitatea în consultanţă, el a devenit la începutul lui 2007 directorul general al grupului Agricover, unul dintre cei mai importanţi jucători din agricultură.

Afacerile Agricover au crescut în 2010, sub conducerea lui Arsene, cu 52%, până la 636,6 milioane de lei (151 de milioane de euro), avansul fiind susţinut de divizia de cereale, care reprezintă aproape 60% din afacerile grupului. Agricover colectează cerealele de la fermieri prin intermediul a 32 de baze de recepţie şi silozuri dispuse în nouă judeţe. Capacitatea totală a depozitelor şi a silozurilor controlate de Agricover este de 720.000 de tone.

Compania Agricover este prezentă şi în Bulgaria, afacerile din străinătate ale grupului fiind în jurul a 1 mil. euro. Absolvent al Facultăţii de Mecanică din cadrul Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi (1989), Arsene urmează şi cursurile programului de MBA oferit de Wales University (2011). El mai are o diplomă în administrarea afacerilor obţinută în cadrul Open University Business School din Marea Britanie în 1999.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24