Companii

Who’s who in business 2011: Astăzi Sergiu Mititelu, director general al Hochland România

Who’s who in business 2011: Astăzi Sergiu Mititelu, director general al Hochland România

Autor: Dana Ciriperu

11.11.2011, 00:03 956

Sergiu Mititelu, 44 de ani, este unul dintre cei mai longevivi manageri români din industria alimentară, el aflându-se la conducerea producătorului din industria lactatelor Hochland România încă din 2006. Deţinătorul unui Executive MBA Asebuss, Sergiu Mititelu a fost group brand manager al producătorului de ţigarete Japan Tobacco International (JTI) România timp de doi ani înainte de a ajunge în industria lactatelor.

Mititelu face parte din echipa de management a companiei Hochland România, unul dintre primii cinci producători ai pieţei locale a lactatelor, de doisprezece ani. Şapte dintre ei şi i-a petrecut ca sales & marketing manager, iar din 2006 se află la conducerea operaţiunilor locale ale grupului german.

De la preluarea mandatului său, Mititelu a crescut cifra de afaceri a Hochland România şi a menţinut compania în topul producătorilor de brânzeturi în ciuda faptului că numărul competitorilor s-a mărit după ce giganţii Lactalis, Müller şi Tnuva au investit în România.

Hochland România, producătorul gamei de brânzeturi Hochland, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 192 mil. lei (45 mil. euro), în uşoară scădere faţă de anul precedent, dar şi-a îmbunătăţit profitul brut de la 8,7 mil. lei în 2009 la 13,2 mil. lei (3 mil. euro) anul trecut.
Compania are 360 de angajaţi. Hochland a achiziţionat două fabrici pe plan local, la Sighişoara (unde produce brânză topită) şi Sovata (unde se produce caşcaval), în perioada 1998-1999, dar în portofoliul companiei intră şi produse importate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO