Companii

Wizz Air continuă extinderea: Transformă aeroportul din Craiova în a cincea bază de pe piaţa locală

Wizz Air continuă extinderea: Transformă aeroportul din...

Autor: Mirabela Tiron

13.11.2013, 12:17 10282

Compania aeriană low-cost Wizz Air continuă extinderea pe piaţa locală şi deschide a cincea bază, la Craiova, din 23 iulie 2014, când va aloca o aeronavă pentru operaţiunile de pe acest aeroport, potrivit oficialilor companiei. La nivelul Europei Centrale şi de Est aceasta este a 19-a bază a companiei low-cost.

Compania va aloca o aeronavă Airbus A320 bazei din Craivoa.

« Noua aeronavă va susţine operarea a 6 noi rute din Craiova şi creşterea capacităţii în primele 12 luni la 260.000 de locuri. Compania consideră de asemenea că această creştere va stimula şi piaţa locală a locurilor de muncă în aviaţie şi în turism, întrucât consumatorii vor avea acces la un număr mai mare de zboruri low cost”, potrivit oficialilor companiei. Din Craiova compania va zbura spre Bologna în zilele de miercuri şi duminică din 23 iulie, spre Roma, spre Dortmund  (marţi, joi şi sâmbătă) şi Barcelona în zilele de luni şi vineri din 25 iulie. Compania opera deja zboruri spre Londra şi Milano de pe acest aeroport.

Wizz Air a anunţat creşterea frecvenţelor pe zborurile deja existente spre Milano Bergamo şi Londra Luton şi lansarea a 4 noi rute spre Barcelona, Bologna, Dortmund şi Roma Ciampino, ce vor deveni operaţionale începând cu 23 iulie 2014. Tarifele pentru zborurile spre rutele noi din Craiova vor începe de la 99 de lei.

"Angajamentul Wizz Air pentru piaţa din România este astăzi subliniat de cea mai recentă investiţie din Oltenia. Am lansat primul zbor din Craiova în mai 2013, iar astăzi sunt fericit să anunţ o nouă bază cu o aeronavă ce va fi alocată începând cu luna iulie a anului viitor” a declarat  György Abrán, Chief Commercial Officer la Wizz Air.

Wizz Air este compania aeriană care transportă cei mai  mulţi pasageri din şi înspre România, circa 2,7 milioane de persoane anul trecut.

„Mă bucur că reuşim să oferim zecilor de mii de olteni care sunt plecaţi în afara graniţelor ţării posibilitatea de a ajunge mai des şi mai uşor acasă. Una dintre şansele de dezvoltare a regiunii noastre o reprezintă Aeroportul Craiova, principala poartă de intrare a investitorilor străini în Oltenia”, a spus Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova, a precizat că este un semnal pozitiv faptul că un operator aerian adoptă o astfel de decizie, „confirmând încă o dată, dacă mai era nevoie, că Aeroportul Craiova respectă toate rigorile cerute în domeniul aviaţiei şi se ridică la standardele unuia de rang european”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO