Companii

Wizz Air va lansa anul viitor curse de la Chişinău spre Berlin Schönefeld şi Barcelona

Wizz Air va lansa anul viitor curse de la Chişinău spre...

Autor: Roxana Rosu

05.10.2016, 14:41 3380

Wizz Air a lansat miercuri cea de-a 26-a bază operaţională, la Aeroportul Internaţional Chişinău, pentru care a alocat o nouă aeronavă A320, şi a anunţat lansarea a două noi rute din martie 2017.

Astfel, operatorul va avea de anul viitor două curse din Chişinău spre Berlin Schönefeld şi Barcelona, de două ori pe săptămână. Cu aceste noi destinaţii, reţeaua Wizz Air din Moldova ajunge la şapte rute spre patru ţări.

Noua bază de la Chişinău reprezintă o investiţie de 98 milioane de dolari din partea Wizz Air, iar compania va angaja 36 de persoane, care vor activa ca echipaj pentru noua aeronavă. Selecţia viitorilor membri de echipaj a început deja, iar compania va organiza zile speciale de recrutare pentru cei interesaţi.

"Wizz Air a fost prezent în Moldova de mai bine de 3 ani, iar azi suntem încântaţi să anunţăm alocarea unei aeronave la Chişinău din martie 2017. Investiţia noastră va contribui la economia locală şi, totodată, va crea mai multe locuri de muncă, atât la Wizz Air, cât şi în cadrul partenerilor noştri locali. În paralel, ne va permite să lansăm mai multe rute cu tarife scăzute în Moldova”,a spus George Michalopoulos, Chief Commercial Officer Wizz Air.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO