Companii

Yves Caracatzanis, şeful celei mai mari companii din România: Autostrăzile nu sunt numai pentru Dacia, sunt pentru toţi românii. Noi continuăm să investim aici. Vrem să angajăm 500 de oameni anul acesta, inclusiv pentru noii roboţi pe care îi instalăm în uzină

Yves Caracatzanis, şeful celei mai mari companii din...

Autor: Bogdan Alecu

06.10.2016, 00:08 2264

Paradoxul infrastructurii, descris de Yves Caracatzanis, şeful celei mai mari companii din România: Am o viteză mult mai mare la internet decât în Franţa, dar când vizitez ţara şi merg pe distanţe mari pierd foarte mult timp. 

Yves Caracatzanis, di­rec­­torul general şi pre­şe­dintele Auto­mo­bile Dacia, cea mai mare com­­panie din Ro­mâ­nia, spune că economia românească nu poa­te deveni mai competitivă fără investiţii în in­frastructură şi că toate proiectele discutate, in­clusiv cel al autostrăzii Piteşti-Sibiu, nu sunt nu­mai pentru Dacia, ci pentru întreaga eco­nomie şi pentru populaţie.

„Sunt fericit că am o viteză ma­re la inter­net în România, mult mai bu­­­nă decât în Franţa, dar am vizitat ţa­ra şi am văzut că atunci când mergi pe dis­­tanţe mari pierzi mult timp. Avem 2.000 de camioane care circulă săptă­mâ­­­­nal pe Valea Oltului, dar sunt şi alte su­te de mii de maşini care merg pe aco­lo şi tu­turor le este greu“, a spus Yves Cara­catzanis într-un in­terviu acordat ZF.

Managerul francez în vârstă de 52 de ani a pre­luat în aprilie mandatul de di­rec­tor general al Automobile Dacia de la Nicolas Maure. Dacia este pen­tru al treilea an consecutiv cea mai ma­re companie din România după ci­fra de afaceri (19,1 mld. lei), devan­sând com­pania pe­trolieră OMV Petrom.

„Am discutat cu premierul Dacian Cioloş cu privire la infrastructură. Dezvoltarea in­fra­structurii rutiere nu este necesară doar pentru noi, ca investitor, ci pentru întreaga economie ro­mânească. Este cheia pentru creşterea com­petitivităţii“. Potrivit unui studiu publicat de World Economic Forum, România se află pe locul 53 în funcţie de indexul competitivităţii economiei din 140 de ţări analizate, în timp ce Cehia ocupă poziţia 31, iar Polonia poziţia 41.

„Ce caută investitorii? Educaţie, muncă specializată, universităţi, şcoli profesionale, sta­bilitate şi predictibilitate fiscală şi infra­struc­tură. Noi continuăm să investim aici“, a mai spus Yves Caracatzanis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO