Companii

ZF Health & Pharma Summit. Iulia Ionescu, country lead al Sanofi România: „Cota de piaţă a Sanofi în volum este de 6% în România, în ultimii trei ani am adus 20 de medicamente“

Iulia Ionescu, country lead al Sanofi România: Sunt eforturi pe care le facem ca producători pentru a menţine medicamentele pe piaţă.

Iulia Ionescu, country lead al Sanofi România: Sunt eforturi pe care le facem ca producători pentru a menţine medicamentele pe piaţă.

Autor: Georgiana Mihalache, Alexandra Cepăreanu

17.10.2022, 16:45 100

♦ Sanofi este în topul celor mai mari companii din industria locală de medicamente după valoare, fiind în primele cinci companii şi după volume, potrivit companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

Francezii de la Sanofi au adăugat 20 de medicamente pe piaţa românească în ultimii trei ani, din 2019 până în prezent, iar cota de piaţă a companiei în volume a ajuns la 6%, potrivit Iuliei Ionescu, coun­try lead al Sanofi România. Ea a fost prezentă la conferinţa ZF Health & Pharma Summit, organizată de Ziarul Financiar, unde a vorbit şi despre provocă­rile cu care se confruntă compa­niile în piaţa farma.

„România este pe locul şap­te în ceea ce priveşte populaţia în Europa din 27-30 de ţări. Trebuie să tindem ca şi în ceea ce priveşte accesul şi finan­ţarea în Sănătate să fim tot pe aici, în prima jumătate măcar. În ultimii trei ani am adus 20 de medica­mente, nu neapărat noi, ci indi­caţii sau forme de prezentare noi. Facem raţionalizări în acord cu ceea ce se întâmplă în toate pieţele. Sunt eforturi pe care le facem ca producători pentru a menţine medi­ca­mentele pe piaţă“, a spus Iulia Ionescu. Ea a mai adăugat că va exista mereu cerere pentru medicamente, odată ce oamenii înaintează în vârstă, iar important este ca viitorii pacienţi să găsească în România medici, tratamente şi medicamente accesibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO