ZF Live. Alexandru Pricop, Coldwell Banker: Preţurile reale de vânzare la apartamente, mai mici cu 10% decât cele din ofertă. Prima casă este blocată, iar legea dării în plată şi creşterea avansului afectează piaţa

5 iul 2016 Autor: Roxana Rosu

Preţurile de vânzare ale aparta­mentelor din Bucureşti sunt cu circa 10% mai mici decât cele din oferta de pe piaţă, tarifele afişate fiind în creştere în ultima perioadă ca reacţie la legea dării în plată şi blocarea programului Prima casă, este de părere Alexandru Pricop, managing partner  al Coldwell Banker.

„Vom observa un recul al preţurilor în perioada următoare, probabil cel mai puternic în toamnă. Preţurile afişate au crescut pentru că clienţii nu au avut timp de reacţie la ce se întâmplă în economie şi pe piaţa imobiliară, la legea dării în plată şi Prima casă“, a spus Alexandru Pricop la ZF Live.

Preţul mediu al unui apartament vechi cu trei camere a crescut cu 1.250 de euro în luna iunie, ajungând la 79.650 de euro, ceea ce se traduce într-un avans de 1,59% faţă de mai,  potrivit  indexului  imobiliar  al  ZF, realizat  în  colaborare  cu  firma  de  consultanţă  imobiliară  Coldwell  Banker,  pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic. Este  cel  mai  mare  preţ  al apartamentelor din Capitală din septembrie 2011 până acum, când media a fost de 80.200 de euro. Indexul imobiliar ia în considerare 20 de cartiere sau zone din Capitală.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.07.2016

 
Cuvinte cheie:
ZF Live
, Alexandru Pricop
, Coldwell Bankers
, Preturi
, apartamente
, plati
, prima casa
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide