Companii

ZF Live. Alexandru Pricop, Coldwell Banker: Preţurile reale de vânzare la apartamente, mai mici cu 10% decât cele din ofertă. Prima casă este blocată, iar legea dării în plată şi creşterea avansului afectează piaţa

Autor: Roxana Rosu

05.07.2016, 00:06 2982

PreÅ£urile de vânzare ale aparta­mentelor din BucureÅŸti sunt cu circa 10% mai mici decât cele din oferta de pe piaţă, tarifele afiÅŸate fiind în creÅŸtere în ultima perioadă ca reacÅ£ie la legea dării în plată ÅŸi blocarea programului Prima casă, este de părere Alexandru Pricop, managing partner  al Coldwell Banker.

„Vom observa un recul al preţurilor în perioada următoare, probabil cel mai puternic în toamnă. Preţurile afişate au crescut pentru că clienţii nu au avut timp de reacţie la ce se întâmplă în economie şi pe piaţa imobiliară, la legea dării în plată şi Prima casă“, a spus Alexandru Pricop la ZF Live.

PreÅ£ul mediu al unui apartament vechi cu trei camere a crescut cu 1.250 de euro în luna iunie, ajungând la 79.650 de euro, ceea ce se traduce într-un avans de 1,59% faţă de mai,  potrivit  indexului  imobiliar  al  ZF, realizat  în  colaborare  cu  firma  de  consultanţă  imobiliară  Coldwell  Banker,  pe baza ofertelor din AnunÅ£ul Telefonic. Este  cel  mai  mare  preÅ£  al apartamentelor din Capitală din septembrie 2011 până acum, când media a fost de 80.200 de euro. Indexul imobiliar ia în considerare 20 de cartiere sau zone din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO