Companii

ZF LIVE. Raluca Pârvu, business manager BPI Group: „Investitorii nu mai fac pariul de a fi pionieri în zone în care nu mai sunt şi alte proiecte“

Raluca Pârvu, business manager la firma de consultanţă în management şi resurse umane BPI Group

Raluca Pârvu, business manager la firma de consultanţă în management şi resurse umane BPI Group

Autor: Alex Ciutacu

10.08.2017, 00:06 158

Unele judeţe din România sunt ocolite de potenţiali investitori pentru că aceştia nu vor să se mai ducă în locuri în care nu mai există şi alte proiecte.

„Sunt anumite judeţe, în sudul ţării, unde guverne după guverne au încercat să aducă, în ultimii 20 de ani, investitori strategici, dar în final nimeni nu mai vrea să fie pionier“, a spus Raluca Pârvu, business manager la firma de consultanţă în management şi resurse umane BPI Group, într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

Companiile au concediat 740.000 de angajaţi în perioada 2008-2011 şi au recreat alte 750.000 de locuri de muncă din 2011 până în 2017.

Distribuţia pe judeţe a „recu­perărilor“ de joburi arată însă că situaţia de pe piaţa muncii nu este încă re­zolvată, având în vedere că doar 12 ju­deţe sunt pe plus la numărul de angajaţi prin comparaţie cu anul 2008. 

În schimb, în judeţele mai sărace, unde fabricile şi-au redus efectivele de personal sau s-au închis, nu au venit alţi investitori în loc. Prin urmare, ma­joritatea judeţelor din Moldova şi din sudul ţării încă mai au de recuperat zeci de mii de locuri de muncă pierdute în criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO