Proprietăţi

Arabesque: Meciul politic are 22 de milioane de învinşi

Autor: Ioan Dornescu

24.10.2010, 23:35 41

Arabesque Galaţi, cel mai mare distribuitor de materiale deconstrucţii din România, estimează un avans de 5% al afacerilor înacest an şi vrea să revină pe profit, după ce în 2009 a înregistratun rulaj de 1,303 miliarde de lei şi pierderi de 8,7 milioane delei.
Avansul afacerilor va fi influenţat, printre altele, de deschidereaa trei magazine în 2009, a declarat proprietarul companiei, CezarRapotan. "Unii dintre factorii care au influenţat în mod negativevoluţia afacerii noastre sunt efectele crizei în general, lipsainvestiţiilor publice şi private, vremea nefavorabilă din primeletrei luni ale anului şi, nu în ultimul rând, per­manenta agitaţiedin zona politică".
El a precizat că pierderea de anul trecut a fost cauzată dedi­ferenţele de curs valutar. "Avem nevoie de menţinerea, dacă nuchiar de scăderea actualelor taxe, şi mă refer aici în principal lacota unică, nivelul contribuţiilor sociale şi TVA. Avem nevoie derespectarea termenelor de plată în cazul lucrărilor efectuate defirme private pentru stat şi avem nevoie, de asemenea, destabilitate politică". Cei trei factori majori care influenţeazăconstrucţiile pot fi stimulaţi prin realizarea unui buget bazat pereducerea cheltuielilor, pentru a face loc unor investiţii cât maiconsistente, şi de stabilitatea la nivel politic. "Cred că pentrubunul mers al economiei româneşti în general ar fi extrem debenefică dispariţia scandalului politic din cotidian. Parcă amasista la un turneu final al unui campionat cu meciuri zi de zi,turneu care, din păcate, nu are niciun învingător, ci numai 22milioane de învinşi", a spus Rapotan.
Reţeaua Arabesque este prezentă în România, Republica Moldova,Serbia, Bulgaria şi Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO