Constructii & Imobiliare

Camelia Popescu, Eldrive: Preconizăm că centrele comerciale şi parcurile de retail vor fi cele mai importante locaţii pentru dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare pentru vehicule electrice în 2024

Videoconferinţa ZF Malluri & Centre Comerciale `23

Camelia Popescu, Eldrive: Preconizăm că centrele...

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2023, 13:13 128

Centrele comerciale şi parcurile de retail ar putea fi destinaţiile principale pentru dezvoltatorii de staţii de încărcare pentru vehicule electrice în 2024, a explicat Camelia Popescu, country manager Eldrive, în cadrul videoconferinţei ZF Malluri & Centre Comerciale ă23.

„Preconizăm că centrele comerciale şi parcurile de retail vor fi cele mai importante locaţii pentru dezvoltarea reţelei de staţii de încărcare pentru vehicule electrice în 2024. Până la urmă e cumva firesc, discutăm despre eficientizarea timpului. Persoanele care deţin maşini electrice pot încărca maşina atunci când se duc la cumpărături şi nu se mai gândesc că s-au oprit undeva şi au pierdut jumătate de oră doar pentru încărcare”.

Reţeaua Eldrive cuprinde deja 152 de staţii la nivel naţional, cu încă 60 care sunt în şantier şi care vor fi inaugurate în noiembrie, respectiv alte câteva zeci care ar putea fi instalate până la finalul anului. Toate cele pe care le ţinteşte în acest an vor fi în malluri şi parcuri de retail.

„Partea de retail şi de malluri este focusul nostru principal. În noiembrie urmează să anunţăm două noi locaţii în Bucureşti, două malluri unde dăm drumul la hub-uri. Hub înesamnă minim 20 de locuri de parcare destinate vehiculelor electrice”.

Alte declaraţii:

  • Noi mergem pe ideea de hub-uri. Dacă discutăm de retail cu o suprafaţă mai mică începând de la 4-6 locuri de parcare trebuie să fie electrificate, la locaţii mari de la 10 locuri în sus şi, pe viitor, în funcţie de utilizarea pe care o avem în hub-urile respective luăm în considerare să mărim cât mai mult numărul de staţii în locaţiile cu utilizare crescută.
  • Există un grad de utilizare poate cu 30% mai mare la staţiile amplasate în parcuri de retail faţă de cele amplasate în benzinării.
  • Pe drumul spre Valea Prahovei va apărea un centru comercial şi un hub foarte mare anul viitor, un hub dezvoltat de noi cu partenerii noştri, discutăm de 20-30 de locuri de parcare electrificate şi cu staţii de putere mare, peste 150 kW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO