Constructii & Imobiliare

CBRE i-a asistat pe suedezii de la Skanska în procesul de vânzare a clădirii C Green Court către Globalworth

CBRE i-a asistat pe suedezii de la Skanska în procesul...

Autor: Cristina Bellu

01.08.2017, 12:29 186

Compania de consultanţă imobiliară CBRE i-a asistat pe suedezii de la Skanska în procesul de vânzare a celei de-a treia clădiri din cadrul proiectului Green Court din Capitală către fondul de investiţii Globalworth, condus de omul de afaceri Ioannis Papalekas, cel mai activ investitor de pe piaţa locală de birouri.

Tranzacţia a cărei valoare s-a ridicat la 38 de milioane de euro s-a încheiat într-un context dinamic al pieţei imobiliare din Capitală unde stocul modern de spaţii de birouri a ajuns la 2,72 milioane de metri pătraţi la finele celui de-al doilea trimestru, potrivit datelor furnizate de CBRE.

“CBRE a conlucrat cu Skanska de la inceputul acestui proiect si suntem incantati sa vedem procesul de vanzare incheiat cu succes. Tranzacţia reconfirma dezvoltarea continua a pietei de inchirieri spatii de birouri si de asemenea, atractia deosebita a zonei Barbu Vacarescu-Floreasca. Privim cu optimism spre alte proiecte de succes.”, explică Robert Paulson, Head of Capital Markets, CBRE Romania.

Green Court este primul proiect dezvoltat şi finalizat de Skanska pe piaţa locală, campusul fiind compus din trei clădiri de clasă A cu o suprafaţă totală închiriabilă de 54.300 mp. Primele două clădiri ale proiectului au fost achiziţionate de Globalworth în iunie, respectiv decembrie 2015.

Clădirea C a proiectului are o suprafaţă GLA de 16.300 mp şi certificare LEED Gold pentru eficienţă energetică. Practic, pentru fiecare metru pătrat închiriabil Papalekas a plătit 2.331 de euro.

Spre comparaţie, în iunie 2015 Globalworth a plătit 42 mil. euro pentru prima clădire din Green Court care are 19.500 mp GLA (2.153 de euro mp închiriabil) iar în decembrie 2015 a plătit 47 mil. euro pentru clădirea B, care are 18.600 mp GLA (2.526 euro mp închiriabil).

Clădirea de birouri C are 12 etaje la suprafaţă şi o parcare subterană de trei etaje, cu 242 locuri de parcare. Proiectul a fost finalizat pe 1 iunie 2016 şi are în prezent un grad de ocupare de 83%, majoritatea chiriaşilor fiind companii din IT&C.

Printre chiriaşi se numără General Motors – birourile serviciului OnStar, Orange, Capgemini, ABB, Legand şi Merck.

Potrivit CBRE, volumul total de spatii de birouri livrat in acest an va fi de 140.000 de mp, iar stocul total va ajunge la 2,79 milioane mp. Peste 450.000 de mp de spatii de birouri sunt in constructie si vor fi livrate in urmatorii trei ani, dintre care 319.000 mp sunt construiti fara pre-inchirieri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO