Proprietăţi

Doi ani de criză în imobiliare: Cu cât s-au ieftinit casele şi vilele noi din România

Doi ani de criză în imobiliare: Cu cât s-au ieftinit casele şi vilele noi din România

Autor: Mediafax

14.12.2010, 13:38 47

Preţurile solicitate de proprietarii de case şi vile noi dinBucureşti şi principalele judeţe din ţară au scăzut în acest an cupeste 42%, faţă de 2008, iar cele mai mari reduceri au fostînregistrate în Capitală şi în Constanţa, potrivit datelorportalului imobiliare.ro, citate de Mediafax.

Cel mai mare declin a fost înregistrat în Bucureşti, unde preţulmediu al caselor şi vilelor a scăzut în decembrie cu 19,2% faţă deaceeaşi lună a anului trecut, la 1.412 euro pe metru pătrat.Comparativ cu ultimii doi ani, tariful este cu 42,4% mai mic.

În Ilfov, preţul vilelor a scăzut cu 39% în ultimii doi ani şicu 12% în acest an, valoarea unui metru pătrat util solicitată laînceputul lui decembrie fiind de 811 euro. Cele mai mari reduceride preţ sunt raportate în localităţile Corbeanca, Pantelimon şiOtopeni.

Vilele noi din Timişoara sunt mai ieftine cu 27,4% decât lafinalul lui 2008 şi cu 12,2% decât în decembrie 2009. În prezent,preţul mediu solicitat este de 979 euro pe metru pătrat. Încomunele din judeţul Timiş, locuinţele costă 679 de euro pe metrupătrat, preţul fiind mai mic cu 12% decât acum doi ani şi cu 9,7%faţă de 2009. Cele mai afectate de criza imobiliară sunt cele careau cunoscut cea mai mare dezvoltare în anii de boom, respectivDumbrăviţa, Moşniţa şi Giroc. Citiţi mai mult despre cât s-au ieftinit casele după doi ani de criză înimobiliare pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO