Constructii & Imobiliare

Fondul Global Finance: În prezent este o piaţă bună pentru cine vrea să cumpere, nu să vândă

Fondul Global Finance: În prezent este o piaţă bună...

Autor: Cristi Moga

26.06.2013, 20:37 254
Piaţa imobiliară locală este în prezent incapabilă să atragă investitori noi şi nici cei prezenţi deja aici nu se arată dispuşi să înceapă noi proiecte: grupul elen Global Finance, care a investit în perioada 2007-2010 circa 80 mil. euro într-un centru de afaceri în Pipera, aşteaptă vremuri mai bune pentru începerea unor noi proiecte pe cele 10 hectare de teren pe care le mai deţine în Bucureşti.
 
„Trebuie să fie îndeplinite multe condiţii până vom începe un proiect nou. În momentul de faţă ne concen­trăm pe Global City“, afirmă Ivana Bozjak, partener în cadrul Global Fi­nance, responsabil de investiţiile imo­biliare ale fondului de investiţii.
 
Global Finance deţine terenul de 28.000 mp de sub fosta fabrică Ford de pe Calea Floreasca din Bucureşti, precum şi un lot de 67.000 mp lângă Şcoala Americană în zona de nord a oraşului. În hala istorică de 6.000 mp în care Ford a asamblat auto­mobile în anii ’30-’40 Global Fi­nance ar dori să amenajeze spaţii co­mer­ciale şi de distracţie, pe terenul de lângă sunt prevăzute birouri, iar lotul de lân­gă Şcoala Americană era destinat unui proiect rezidenţial. Grupul elen are tot­odată şi un alt proiect cu locuinţe, în­ceput şi abandonat, în spatele birou­rilor de la Global City, la care de asemenea nu este prevăzută reluarea lucrărilor prea curând.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO