Proprietăţi

Lucrările pe tronsoanele de autostradă Timişoara-Lugoj şi Nădlac-Arad pot începe - Boagiu

Lucrările pe tronsoanele de autostradă Timişoara-Lugoj şi Nădlac-Arad pot începe - Boagiu

Autor: Marta Bogdan Alexandru

07.10.2011, 12:29 929

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, vineri, că lucrările pe tronsoanele de autostradă Timişoara - Lugoj şi Nădlac - Arad vor începe în această toamnă, organizările de şantier fiind realizate, transmite Mediafax.

"Pe primul tronson (Timişoara-Lugoj - n.r.) au deja autorizaţia de construire. Vestea bună în zonă este că şi Nădlac-Arad are autorizaţie de construire. Deci practic sunt două tronsoane pe care putem începe lucrările. Mai precis, colegii mei au început să lucreze, nu am venit noi oficial să marcăm momentul, sunt organizările de şantier deja făcute", a declarat Anca Boagiu în timpul unei vizite pe şantierul autostrăzii Arad-Timişoara.

Boagiu a afirmat că, până în 2013, vor fi realizaţi aproape 200 de kilometri de autostradă care vor completa Coridorul IV Pan-european, excepţie făcând autostrada Sibiu-Piteşti, care va fi executată în parteneriat public-privat.

"Practic, discutăm astăzi despre 180 de kilometri de autostradă care vor completa Coridorul IV Pan-european şi putem spune că, exceptând tronsonul Sibiu-Piteşti, care va fi executat în parteneriat public-privat, Coridorul IV va fi finalizat în 2013", a spus Boagiu.

Boagiu a spus că la Comisia Europeană au fost semnate contracte de finanţare pentru construcţia de autostrăzi în valoare de peste 600 de milioane de euro, urmând ca alţi circa 500 de milioane de euro să fie contractaţi până la finalul acestui an.

La rândul lui, premierul Emil Boc a afirmat că Anca Boagiu "va rămâne în istorie" drept ministrul care a deblocat fondurile europene pentru autostrăzi.

"Doamna ministru a făcut nişte eforturi extraordinare şi va rămâne în istorie ca ministrul care a deblocat fondurile europene pentru autostrăzi", a spus Boc.

Premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, au vizitat, vineri dimineaţă, şantierul autostrăzii Arad-Timişoara.

Lucrările la autostrăzile de pe Coridorul IV între Nădlac şi Sibiu vor începe în această toamnă şi vor fi finalizate în 2013 şi 2016, declara, în 19 iulie, la conferinţa "Mediafax Talks About Transport & Logistics", Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

"În perioada septembrie-octombrie vom începe lucrările la majoritatea tronsoanelor dintre Nădlac şi Sibiu, iar firmele trebuie să ne prezinte la sfârşitul lunii proiectele pe care le-au pregătit", spunea Pistru.

Astfel, vor începe lucrările la autostrăzile Nădlac-Arad (38,9 kilometri), Timişoara-Lugoj (35,6 kilometri), un tronson de 28 de kilometri din autostrada Lugoj - Deva, Deva - Orăştie (32,8 kilometri) şi Orăştie - Sibiu (82 km). Termenul de finalizare este anul 2013, mai puţin un tronson de 80 km din autostrada Lugoj-Deva, care va fi pusă în funcţiune în 2016.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, declara, tot in iulie, după o vizită pe autostrada Timişoara-Arad, că autostrada Nădlac - Arad va intra în faza de execuţie la finalul lunii august, însă pe tronsonul Timişoara - Lugoj există probleme cauzate de "contestatari de profesie".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO