Constructii & Imobiliare

Rădulescu, BT: Pe termen scurt ne aşteptăm la evoluţii pozitive pe segmentul construcţiilor rezidenţiale

Rădulescu, BT: Pe termen scurt ne aşteptăm la...

Autor: Cristina Bellu

31.03.2017, 12:06 131

Încrederea în economia României s-a ameliorat în martie, spre cel mai ridicat nivel din toamna anului 2008, evoluţia exprimând premise de consolidare a climatului pozitiv în economia internă pe termen scurt, arată o analiză a Băncii Transilvania.

La nivelul lunii februarie, autorizaţiile de construcţii pentru clădiri rezidenţiale au scăzut cu 5,7%, la 2.367 unităţi, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Evoluţia a fost influenţată de tensiunile din sfera publică, cu impact asupra percepţiei de risc investiţional, explică  Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transivania.

“Pe termen scurt ne aşteptăm la evoluţii pozitive pe segmentul construcţiilor rezidenţiale, pe fondul majorării veniturilor populaţiei, nivelului accesibil al costurilor de finanţare şi interesului ridicat pentru Prima Casă.”, spune Rădulescu.

De asemenea, datele Institutului Naţional de Statistică (INS) indică majorarea ratei locurilor de muncă vacante cu 0.16 puncte procentuale an/an, la 1.28% în 2016 (maximul din 2008). Această evoluţie a fost determinată de accelerarea economiei şi de intensificarea migraţiei populaţiei active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO