Constructii & Imobiliare

Regina Maria cumpără trei centre medicale din vestul ţării cu afaceri de 1,5 mil. euro

Regina Maria cumpără trei centre medicale din vestul...

Autor: Cristina Roşca

27.05.2016, 13:27 1333

Reţeaua de sănătate privată Regina Maria a preluat Centrul medical Dr. Grigoraş, un business format în total trei centre, două în Timişoara şi unul în Lugoj. Cele trei au afaceri de 1,5 mil. euro. În urmă cu circa şase luni compania regina Maria a deschis şi un centru propriu în Timişoara, în Iulius Mall.

„Chiar dacă am intrat mai târziu pe această piaţă, Timişoara este un oraş-cheie pentru noi. Tocmai de aceea, ne bucurăm să ne consolidăm amprenta locală şi să avem o prezenţă geografică semnificativă la doar câteva luni de la deschiderea primei clinici REGINA MARIA din Timişoara. Serviciile noastre medicale au acum o acoperire completă, atât prin intermediul clinicii noastre din Iulius Mall, cât şi datorită celor trei clinici noi, poziţionate în centrul oraşului, dar şi în Lugoj”, a declarat Fady Chreih, directorul general al reţelei de sănătate REGINA MARIA.

Compania preluată este formată din 70 de cadre medicale, peste 21.000 de pacienţi corporate şi a terminat anul 2015 cu afaceri de 1,5 mil. euro. Centrul Medical Dr. Grigoraş a fost fondat acum 16 ani şi oferea iniţial servicii de obstetrică-ginecologie. Apoi, şi-a extins competenţele cu medicină internă, oftalmologie, chirurgie generală, dermatologie, urologie, endocrinologie, ORL, alergologie, ortopedie-traumatologie, neurologie, psihiatrie, nefrologie. La acestea se adaugă un laborator propriu de analize medicale şi un centru de Medicina Muncii.

Aceasta este cea de-a treia tranzacţie a Regina Maria care a preluat în ultimele două luni şi Spitalul PONDERAS şi Centrul Medical Helios din Craiova. Astăzi reţeaua numără 29 de centre la nivel naţional, 4 spitale, 2  maternităţi, 6 campusuri medicale, 8 centre de imagistică, 14 laboratoare de analize, bancă proprie de celule stem şi peste 180 de policlinici partenere în ţară.
Recent Regina Maria a făcut la rândul său obiectul unei tranzacţii, fiind preluată integral de fondul de investiţii Mid Europa Partners.

În această tranzacţie vânzătorul a fost asistat de casa de avocatură Ţuca Zbâcea & Asociaţii. De partea cumpărătorului s-au aflat avocaţii de la Bondoc & Asociaţii împreună cu White & Case.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO