Constructii & Imobiliare

Sibiul ar putea primi 15 milioane de euro bani europeni pentru infrastructura rutieră

Sibiul ar putea primi 15 milioane de euro bani europeni...

Autor: Anca Dumitrescu

23.06.2015, 15:32 954

Investiţiile se referă la reabitarea străzilor, concesionarea activităţilor de întreţinere a drumurilor locale şi susţinerea pregătirii unui Plan Sustenabil de Mobilitate Urbană, se arată într-un comunicat al BERD.

Costul total al proiectelor este estimat la 18,35 milioane de euro.

Board-ul BERD va discuta acordarea împrumutului în luna septembrie.

Obiectivul programului de investiţii este îmbunătăţirea managementul drumurilor şi a întreţinerii acestora prin intermediul atribuirii contractelor în funcţie de performanţe. Totodată, este avută în vedere optimizarea costurilor prin integrarea activităţilor de întreţinere multianuale în sectorul întreţinerii drumurilor urbane.

Prin concesionarea serviciilor de întreţinere a drumurilor, proiectul va susţine participarea mai mare a sectorului privat, riscul performanţelor fiind transferat astfel acestui sector.

De asemenea, pregătirea unei strategii regionale în domeniul transporturilor va duce la îmbunătăţirea mobilităţii generale în oraş, în special în privinţa viabilităţii utilizării transportului public ca alternativă la călătoria cu automobilele private, se arată în comunicatul BERD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24