Constructii & Imobiliare

Sopsa, jucător în piaţa soluţiilor ecologice de gestionare a deşeurilor, semnează cu ELI Parks pentru închirierea a 6.400 mp de spaţii industriale şi birouri în România

Sopsa, jucător în piaţa soluţiilor ecologice de...

Autor: Cristina Bellu

09.11.2023, 11:13 254

Sopsa, lider global în soluţii sustenabile de gestionare a deşeurilor, intră pe piaţa locală în urma semnării unui contract de închiriere a 6.400 de metri pătraţi de spaţii industriale şi de birouri în ELI Park 4, proiect aflat în portofoliul ELI Parks, unul dintre principalii dezvoltatori de pe piaţa imobiliară logistică şi industrială din România.

"Suntem încântaţi să anunţăm parteneriatul nostru cu Sopsa, un lider pe piaţa containerelor subterane pentru deşeuri", spune Andrei Jerca, director general al ELI Parks.

Înfiinţată în 1992 şi cu unităţi de producţie în nordul Portugaliei şi acum în România, Sopsa are o experienţă solidă în domeniul soluţiilor de gestionare a deşeurilor, portofoliul companiei adunând o colecţie largă de containere pentru depozitarea deşeurilor mixte şi selective comercializate sub brandul Lasso.

"Alegerea ELI Parks pentru înfiinţarea unităţii noastre de producţie din România demonstrează faptul că împărtăşim aceleaşi valori de sustenabilitate, inovaţie şi protecţie a mediului ", adaugă Pedro Martins da Costa, CEO al Sopsa Eco Innovation.

Reţeaua de parcuri logistice şi industriale de clasă A, ELI Parks, este dezvoltată în parteneriat de către grupul Element, fondat de Ionuţ Dumitrescu, şi D Craig Real Estate, divizia imobiliară a fondului de investiţii D Craig Holding, controlat de Sacha Dragic, fondatorul Superbet.

Pe lângă hubul din zona de Nord-Vest a Capitalei, dezvoltatorul lucrează la o serie de proiecte în Brăila, Ploieşti şi Bacău.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO