Constructii & Imobiliare

Transilvania Construcţii, care dezvoltă şi administrează proprietăţi industriale sub brandul TRC Parks: 54% din suprafaţa totală închiriată a portofoliului este destinată depozitării şi distribuţiei şi 35% producţiei

Transilvania Construcţii, care dezvoltă şi...

Autor: Cristina Bellu

10.04.2024, 16:40 86

Peste jumătate (54%) din suprafaţa totală închiriată de compania clujeană Transilvania Construcţii în cadrul proiectelor logistice TRC Parks, pe care le dezvoltă şi administrează, este destinată depozitării şi distribuţiei, 35% producţiei, 3% activităţii de logistică şi de curierat, şi 2% activităţilor din telecomunicaţii, după cum rezultă dintr-o statistică a companiei.

Dezvoltate strategic, în zona de vest şi est a ţării, compania oferă lanţurilor de aprovizionare proiecte cu peste 250.000 de metri pătraţi închiriabili, în 83 de spaţii industriale şi logistice.

“Suntem prezenţi în cinci oraşe şi acomodăm opt parcuri industriale şi logistice pentru clienţii noştri, în toţi cei peste 250.000 de metri pătraţi. Transilvania Construcţii este, în permanenţă, în căutare de noi oportunităţi pentru expansiunea companiei, şi continuă implementarea planului de investiţii în generarea de energie verde în toate parcurile noastre, proiect început în cursul anului trecut”, explică Andrei Timofte, director general Transilvania Construcţii.

În topul industriilor care acoperă cele mai importante suprafeţe din cadrul proiectelor TRC Parks se afă industria materialelor de construcţii cu 21%, industria auto, cu 16%, domeniul alimentar, care foloseşte 10%, IT-ul are închiriaţi peste 5%, iar sectorul medical şi farmaceutic desfăşoară 3%.

Transilvania Construcţii dezvoltă, deţine şi administrează proprietăţi industriale de peste 20 ani, sub reţeaua TRC Parks. În prezent, compania are în portofoliu peste 250.000 de mp de spaţii industriale şi logistice, în care îşi desfăşoară activitatea peste 300 de clienţi din diferite sectoare de piaţă şi care ajută la producerea şi livrarea de bunuri şi servicii.

Compania din Cluj-Napoca, cu afaceri de 41,6 milioane de lei în 2022, este controlată de Andrei-Iancu Timofte (în proporţie de 59%) şi de Mircea Timofte (36%), restul acţiunilor aparţinând altor persoane, potrivit datelor BVB, unde compania a fost listată până în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO