Constructii & Imobiliare

Un nou produs de creditare de la Banca Transilvania: Credite imobiliare cu dobândă pentru locuinţe cu consum redus de energie

Un nou produs de creditare de la Banca Transilvania:...

Autor: Mona Scarisoreanu

27.06.2017, 14:14 8828

Banca Transilvania acordă credite imobiliare în lei şi euro prin intermediul unei facilităţi BERD destinată investiţiilor în eficienţă energetică în sectorul rezidenţial. Împrumutul se poate obţine pentru achiziţionarea unei locuinţe cu consum redus de energie sau pentru construire.

“Este vorba despre credite imobiliare- achiziţie, reabilitare, modernizare sau construire. Când vorbim despre achiziţie este nevoie de cetificatul energetic, dar pentru construcţie este ceva mai complicat. Trebuie să dovedeşti ce materiale utilizezi, metoda de construcţie etc. Trebuie îndeplinite mai multe criterii. Creditele sunt disponibile începând de azi. Obţinerea unui astfel de credit poate fi un pic mai complicată, însă un credit imobiliar, mai ales pentru construcţie nu îi iei de pe o zi e alta. Poate dura un pic în plus, dar costurile sunt mai reduse. Este un preţ bun în piaţă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriela Nistor, direc¬torul general adjunct pe segmentul retail al Băncii Transilvania.

Acesta a spus că dobânda acestor credite este mai mica decât în cazul celor standard cu până la 0,5%, respectiv ROBOR la şase luni +3 puncte procentuale în cazul celor care îşi încasează salariul prin Banca Transilvania, respectiv ROBOR la şase luni +3,5 puncte procentuale pentru cei care îşi încasează salariul prin alte bănci. Comisionul de acordare a creditului este zero.

De asemenea, Banca Transilvania a lansat luni, 26 iunie, până pe 26 iulie o campanie împreună cu eMAG, fiind oferite circa 1000 de vouchere în valoare de 50 de lei la achiziţionarea produselor electrocasnice cu eficienţă energetică ridicată, în valoare de minimum 500 de lei.

“Ne gândim în viitor şi la un credit de consum. Trebuie să analizăm ce produse se vor putea cumpăra şi nici să nu fie complicat pentru client. Lista este dinamică. Am pornit cu o listă ce include boilere, frigidere congelatoare din clasa A+ şi A++. Mie mi se pare interesant să incluzi în această listă şi maşinile electrice, dar cei de la GEFF vor analiza şi vor decide care sunt produsele eligibile. Noi putem propune”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Nistor.

BERD a lansat marţi, 27 iunie, programul Green Economy Financing Facility (GEFF), în valoare de 100 de milioane de lei, pentru finanţarea, în România, a investiţiilor în eficienţă energetică, energie regenerabilă şi soluţii de economisire a apei.

Este pentru prima data când BERD finanţează investiţii de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial din România. Creditele pot fi accesate prin intermediul băncilor locale partenere, prima dintre băncile care a intrat în program fiind Banca Transilvania, care are alocate 40 de milioane de euro.

Banii pot fi accesaţi atât de persoane fizice, grupuri de persoane fizice, asociaţii de proprietari cât şi de companii.

Se finanţează achiziţionarea de echipamente şi materiale cu performanţă energetică ridicată (frigidere, aparate de aer condiţionat, centrale termice, sisteme de iluminat, izolaţii pentru clădiri, tâmplărie termopan, panouri solare etc), renovarea caselor vechi pentru a deveni mai eficiente din punct de vedere energetic, dar şi dezvoltarea afacerii companiilor furnizoare de produse eficiente energetic sau sisteme de producere a energiei din surse regenerabile pentru sectorulul rezidenţial.

Totodată se pot obţine credite ipotecare pentru achiziţia de case noi şi apartamente cu consum redus de energie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO