Eveniment

1,4 milioane de romani se indreapta spre mare

23.05.2008, 21:26 17

Numarul de turisti romani care vor alege sa-si petreaca vacantele de vara in statiunile de la Marea Neagra ar putea ajunge anul acesta la 1,4 milioane de persoane, in crestere cu 15% comparativ cu numarul de turisti inregistrat anul trecut. Conditia pentru aceasta crestere va fi marirea circulatiei de turisti la capetele sezon, adica in lunile mai, iunie si septembrie, spun reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
"Hotelurile au inceput sa se deschida mai devreme, insa din pacate, multi agenti economici, terase, restaurante, magazine, discoteci, inca isi tin portile inchise pana in iunie", afirma sursele citate.
Potrivit acestora, in comparatie cu anii trecuti, anul acesta se observa o repozitionare a clientilor catre hotelurile de 3 si 4 stele, in defavoarea celor de 2 stele.
Agentiile de turism cred ca in vara aceasta vor veni pe litoralul romanesc aproximativ 120.000 de straini prin pachetele oferite, dar ca numarul real va fi mult mai mare datorita faptului ca o parte dintre acestia aleg sa vina pe cont propriu.
ANAT crede ca in acest sezon de vara vor veni aproximativ 30.000 de turisti germani, din care 20.000 vor alege litoralul, restul pereferand circuitele. Urmatoarea tara care va trimite un numar mare de turisti in Romania este Franta cu aproximativ 15.000 de persoane, din care 10.000 vor veni pe litoral, restul pe circuite.
In ceea ce priveste vacantele in strainatate, majoritatea romanilor vor merge si anul acesta in Turcia, in numar de aproximativ 156.000, si Grecia, destinatii-vedeta si datorita numeroaselor curse charter spre aceste tari. Astfel, catre statiunile din Turcia vor fi organizate 71 de curse charter, catre cele din Grecia vor fi 23 de curse, 10 catre Spania, 8 spre Tunisia si cate trei catre statiunile din Italia si Cipru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO