Eveniment

12 muncitori romani, arestati in Marea Britanie

05.09.2006, 18:33 21

In urma raziei efectuate de oficialii Biroului de Imigrari pe santierul noului cazinou al Dome, situat in sud-estul Londrei, au fost arestati 19 muncitori care lucrau ilegal, dintre care 12 romani.
Muncitorii arestati au folosit documente false pentru a obtine slujbe pe santierul de 7.000 de metri patrati unde se construieste un cazinou in stilul celor din Las Vegas. Au fost retinuti 19 oameni, dintre care 16 erau din Europa de Est, dar se pare ca alte zeci de muncitori au scapat pentru ca au fost avertizati in legatura cu razia, relateaza London Lite. Acesta este cel mai recent scandal care loveste AEG, compania condusa de miliardarul Philip Anschutz, care a pornit constructia cazinoului chiar inainte de a primi licenta pentru jocurile de noroc.
Scandalul aduce o bila neagra pentru ministerele care au sustinut ca proiectul cazinoului va aduce slujbe localnicilor din zona Greenwich din sud-estul Londrei intr-un moment in care opinia publica nationala este alarmata de cresterea ratei imigrantilor din tarile Europei de Est.
Oficialii Biroului de Imigrari au retinut 12 romani, trei indieni, doi ucraineni, un armean si un iugoslav. Cu totii ajunsesera ilegal in Marea Britanie si falsificasera numere de securitate sociala pentru a obtine locuri de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO