Eveniment

2,4% din proprietarii de locuinte au luat credite ipotecare

04.07.2008, 22:30 14

Doar 2,4% dintre proprietarii de locuinte din Romania au contractat credite ipotecare pentru achizitia acestora, in timp ce in statele dezvoltate ponderea ajunge la 60%, reiese
dintr-un studiu realizat de Verida Credit, companie care si-a lansat ieri operatiunile pe piata locala. Aceasta inseamna circa 200.000 de locuinte din totalul fondului locativ national, de 8 milioane de case si apartamente.
"In ciuda opiniilor uneori contradictorii referitoare la piata de credite si la evolutia sectorului imobiliar, este incontestabil faptul ca romanii au nevoie de mai mult sprijin pentru a reusi sa obtina o locuinta potrivita, fie pentru a o locui zi de zi, fie pentru resedinte de vacanta", a declarat presedintele ABN Amro Romania, Peter Weiss.
ABN Amro este unul dintre actionarii companiei de credite ipotecare Verida Credit IFN, alaturi de fondul Old Lane, detinut de grupul american Citi, si fondul de investitii privat Rubikon, specializat in companii financiare.
Potrivit lui Weiss, piata locala urmeaza o evolutie similara pietelor mai mature.
Verida Credit estimeaza ca va acorda primele imprumuturi in luna august si isi va desfasura activitatea la capacitate maxima incepand din septembrie. Firma si-a propus sa ocupe prima pozitie pe piata furnizorilor independenti de credite ipotecare, beneficiind de investitii de 100 de milioane de euro din partea actionarilor.Firma vizeaza sa-si extinda echipa treptat, astfel incat sa ajunga la 150 de angajati pana la sfarsitul anului 2009, in zece filiale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO